Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Enteroccocus i trudnoca


Autor Poruka

Vedrana

04.09.2001. 08:43

Postovana dr.Kupešić,
trudna sam 14 tjedana, i nalaz urinokulture je pokazao Enteroccocus spp. manje od 10 na 4. Kako sam na Ceporex alergicna, dobila sam terapiju Amoxila, molim Vas da mi kazete koliko je ova bakterija otporna i kolike su sanse da je se rjesim, te da li je opasna za plod i da li bi trebala napraviti neke dodatne pretrage?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Doc dr. sc. S. Kupešić

04.09.2001. 20:20

Poštovana gospođo Vedrana,
Za utjehu. ova koncentracija bakterija nije zabrinjavajuća i zove se asimptomatska nesignifikantna bakteriurija. Čini se da biste uzimanjem dovoljne količine tekućine (najmanje 2 l tijekom dana), ponajbolje urološkog čaja,riješili ovaj problem. Enterokok je bakterija koja ukoliko se ne liječi može izazvati upalne promjene rodnice, a u slučaju prolongirane infekcije može doći do širenja upale i na plodove ovoje. Bilo bi uputno nakon provedene terapije (10 do 14 dana po prekidu terapije antibioticima) učiniti kontrolni pregled urina (urinokultura) i bris cerviksa na aerobe i anaerobe. Nadam se da će kontrolni nalazi potvrditi da ste izliječeni.