Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Escherichia coli i Ureaplasma spp.


Autor Poruka

Healy

31.07.2015. 14:20

Poštovani,
imam 24 godine, do sad nisam imala nikakve bakterije da bi mi sad bila pronađena Escherichia coli (i u cerviksu i u urinu) i Ureaplasma spp. Ginekologica mi je prepisala terapiju Azimed - 3 dana i Klavax - 14 dana te da 10 dana nakon što popijem sve ponovim briseve. Partner je s mojim nalazom otišao k svom liječniku opće prakse koji mu je također prepisao dvije vrste antibiotika, ali mu je rekao kako te bakterije nisu ništa posebne ni opasne te da on uopće ne mora ići kasnije na briseve. Mene zanima kolika je mogućnost da se bakterija uništi samo s tom jednom kurom antibiotika, da li je to moguće ili će ipak trebati više puta ponavljati? Također, zar ne bi i partner trebao ići na briseve neke kao i ja nakon što završimo terapiju jer kako ćemo drukčije znati jesmo li smo se oboje izlječili? I posljednje, koje su posljedice navedenih bakterija s obzirom da su kod mene prisutne i u cerviksu i u urinu jer već sad poduže vrijeme trpim nesnosne bolove pa me zato ginekolog i uputio na te briseve?? Hvala unaprijed na odgovoru!

Healy

31.07.2015. 16:10

P. S. Zaboravila sam napisati da partner nema uopće nikakve simptome, dok ja imam te užasne bolove u donjem dijelu trbuha i jajnika bez obzira na dan u mjesecu, pogotovo su jaki tijekom odnosa toliko da je to nemoguće za izdržati, ali nemam nikakvo učestalo mokrenje, peckanje, svrbež... Te mislim da je na nalazu za Ureaplasmu pisalo da je 10(3) CFU/ml...

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.07.2015. 18:00

Terapija je u redu i propisana je prema nalazu antibiograma. Vjerovatno će se stvar sanirati. Svakako ponovite cervikalne briseve nakon 2-3 tjedna po terapiji.
Partner neka također napravi bris uretre nakon terapije. Koristiti i probiotike nakon završene terapije kao prevencija gljivične infekcije i zbog toga da se obnovi flora rodnice.
Savjetujem lokalno npr. Linex comfort 2x tjedno tijekom uzimanja antibiotika kao i nakon toga.
Više o preparatu imate na reklami na našoj stranici.

Healy

01.08.2015. 12:00

Poštovani,
hvala Vam najljepša na odgovoru! Samo krivo sam napisala u prošlom postu - na nalazu ipak piše da je za E. coli 10(3) CFU/ml pa sad ne znam da li to znači nešto posebno ili mijenja Vaš odgovor? I još samo jedno pitanje, tijekom terapije antibioticima i nakon nje odnos treba biti samo s prezervativom? Bez njega možemo tek kad dobimo nalaze od briseva, u slučaju da nema više bakterija?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.08.2015. 11:10

Ne mijenja. Tako je samo s kondomom do daljnjega.

Healy

01.09.2015. 23:40

Poštovani,
javljam se nastavno na ovu temu jer sam nakon navedene terapije antibioticima ponovila briseve i urinokulturu. Nalaze briseva još moram čekati, ali nalaz urinokulture mi je pokazao kako sad imam E.coli i Enterococcus faecalis, 10 na 4 cfu/ml. Na prošlom nalazu je pisalo da je E.coli bila 10 na 3, sad je 10 na 4 pa da li to znači da se brojčano ta bakterija povećala ili? Da li mi možete reći nešto više o samom tom nalazu i toj bakteriji Enterococcus faecalis?
I još samo nešto, na nalazu piše da su obje bakterije senzitivne na amoksicilin i nitrofurantoin, a ja sam jučer dobila kutiju antibiotika Ospamox (amoksicilin) zbog upale dišnih puteva pa me zanima da li će ti antibiotici također djelovati i na bakterije?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.09.2015. 23:35

Antibiotici će djeovati i na te bakterije. Uzimajte ih 10 dana. U porastu su dakako.