Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


EŠERIHIJA U TRUDNOĆI


Autor Poruka

ANDREJA

11.04.2002. 18:28

POŠTOVANA GOSPĐA KUPEŠIĆ,

u devetom tjednu trudnoće otkrivena mi je u urinu Escheria coli (10 na 4 CFU/ml).Preporučeni antibiotici su NOVOCEF ili NOLICIN.Koji od njih je
primjereniji s obzirom na dob trudnoće?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 12:09

Poštovana,
S obzirom na gestacijsku dob preporučila bih primjenu Novocefa koji ne bi smio imati neželjeni učinak na fetalni razvoj. Željela bih Vas uputiti da se zbog urinarnog infekta obilno hidrirate (pijete i više od 2 litre tekućine, po mogućnosti urološkog čaja) kako biste spriječili ponovno javljanje urinarnog infekta u trudnoći, koji se svakako treba liječiti.

MilaRB

10.06.2022. 11:40

Uvaženi,
u vaginalnom brisu pronađena mi je ešerihija koli. Ja imam još sedam dana do termina, već sam počela da se otvaram, tako da je moguće da ću se i prije poroditi. Ono što mene brine - treba da 12 noći koristim vaginalete koje liječe ešerihiju, ali šta se dešava ukoliko ne stignem da je izliječim i porodim se ranije? Da li je beba u opasnosti, s obzirom na to da se porađam prirodnim putem?
Pozdrav