Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Genitalni herpes?


Autor Poruka

klapaucius99

26.12.2016. 22:45

Postovani, u septembru ove godine sam imala nezasticen odnos. 6 dana posle javlja mi se, po potrvdi mog ginekologa, genitalni herpes, nakon cega slijedi prehlada i jak kasalj. Sledeci mesec (novebmar) ponovo genitalni herpes, slabijeg intenziteta, bez bolova, a pre toga isto tako par dana nesto kao grip i KASALJ. Ovaj mesec, ponovo genitalni herpes i kasalj. Da li se to javlja kao posljedica pada imuniteta usljed herpesa ili sta? Hvala unapred na odgovoru,
Pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.12.2016. 09:50

Vjerovatno da. No ako imate odnose vjerovatno do reinfekcije dolazi od partnera.

klapaucius99

30.12.2016. 07:25

Postovani,
Sad vidim da postoji mogucnost i da se nadovezem, izvinjavam se. Htela sam vas pitati da li je moguce da se simptomi hiva mogu ispoljiti nakon tako kratkog vremena, tj prvi put 2 dana od odnosa pa od tad svaki naredni mesec. I da li se moze nesto na osnovu limfocita zakljuciti obzirom da su na normalnon nivou? Prestrasila sam se citanjem simptoma na internetu i podudaranjima, a trenutno nisam u mogucnosti da odem kod doktora. Napominjem da sam ovisnik o cigaretama. Hvala unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.12.2016. 11:25

Ne mogu.

klapaucius99

01.01.2017. 11:15

Da li to znaci da ovo nisu simptomi hiva? Izvinjavam se sto se opet nadvezujem i necu vise, samo jako sam opterecena time, ne mogu ni da spavam ni da funkcionisem... Hvala unapred!

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.01.2017. 19:45

Nisu naravno.

klapaucius99

03.01.2017. 13:20

A kolike su sanse da se virus prenese na partnera kada virus nije aktivan, odnosno nema simptoma?

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.01.2017. 00:00

Pitanja su za infektologa. Stoga dalje za detalje pitajte istog.

klapaucius99

05.01.2017. 21:05

Postovani, danas sam radila nalaze krvi i negativni su, odnosno pokazuju da nemam nikakav tip heresa. Jeste da mi je ginekolog na osnovu obicnog pregleda dijagnostikovao herpes, dakle bez analiza, ali i sama sam sada zbunjena. Da li je moguce da neka alergija/ dermatitis moze da se pomesa sa ovim, ili da izgleda kao herpes? Sutra cu ponovo da se narucim za pregled, samo mi sada nista nije jasno, cak sam i terapiju za herpes pila..

NaIva2

20.02.2017. 20:25

Poštovani,
5.2. sam imala spolni odnos, te par dana nakon odnosa me je počelo peći na području anusa. Male usnice (jedna strana, desna) mi je natečena bila, i oko vagine (odma pored ulaza u rodnicu sa svake strane su bila dva prištića, na istoj razini i s jedne i s druge strane. Vidjela sam pristiće i malo niže stinih usana, zatim par dana poslije osjetila sam žarenje na području anusa, i to je trajalo par dana, nisam mogla sjediti koliko me je peklo. Peckalo me je i pri mokrenju. Oko anusa sam primjetila izrasline neke, ko mjehurići ispuhani (osušeni) sa svake strane anusa ih je bilo par. To sad već polako nestaje, onako imam crvene "fleke" na mjestima gdje su bili ti kao mjehurići. Još uvijek ima 1-2 sa svake strane anusa. I tu i tamo me zapeče. Teško mi je pri obavljanju velike nužde, odnosno tad me najviše zapeče i zaboli. Naručila sam se kod svog ginekologa ali moram čekati 2 tjedna. Zanima me može li to biti genitalni herpes jer koliko sam čitala po internetu najviše mi na to liči? I još imam upalu mokračnih puteva, pa mi je iscjedak bio drugačiji nego inače i imao drugačiji miris i pijem trinovum pilule već godinu i pol. Prije ovog odnosa 5.2. nisam imala odnose nekih 7-8 mjeseci.
Hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

21.02.2017. 20:35

Poštovana,
prema simptomima koje ste opisali vrlo vjerojatno se radi o genitalnom herpesu. Ukoliko imate bolove ne morate čekati pregled kod vašeg ginekologa nego se javite na hitnu sluzbu gdje će učiniti sav potreban dijagnostičko terapijski postupak.

ciatronic

25.03.2017. 00:55

Postovani,
na redovnom pregledu kod ginekologa sam spomenula da povremeno osetim peckanje ili vidim trag krvi na papiru,kao da je napukla sluzokoza oko vaginalnog ulaza ili izmedju njega i anusa,bez vidljivih promena. Doktorka je posumnjala na herpes. rezultati krvi su 18.1 igm,granicna vrednost <20, igg 0.3, granicna vrednost <1. mozete li da mi pojasnite ovaj rezultat,s obzirom da je igm blizu granice. da li,ako imam herpes,moram da imam vidljive promene? jedini simptom koji sam imala jeste otecene bolne zlezde na vratu pre par dana. unapred hvala

Ivo Balenović, dr. med.

26.03.2017. 12:15

Poštovana,
genitalni herpes ima tri stadija: 1. osjećaj peckanja, žarenja, napetosti 2. pojava mjehurića ispunjenih tekućinom koji pucaju i ostavljaju bolne rane 3.latentni kada virus ulazi u ganglije leđne moždine i nema simptoma. Serološki nalazi su Vam negativni. Kod dijagnostike kultura virusa ima prednost nad serologijom budući da većina ljudi ima pozitivna antitjela na herpes.