Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Genitalni herpes


Autor Poruka

LadyB123

28.11.2017. 21:50

Pozdrav! U posljednjih tjedan dana na podrucju vagine osjecala sam bolove, nadala sam se da ce proci sami od sebe medutim bol je bila sve jaca i prilikom mokrenja i na sam dodir spolovila. Sve je to pratila grlobolja i temperatura. Ginekolog mi je utvrdio da se radi o genitalnom herpesu te mi je dao herplexim kremu. Mazem ju vec 2 dana medutim bol kao da je sve veca te nanosenje kreme nije nimalo ugodno. Postoji li mogucnost da se stvari zakompliciraju ili krenu na gore? Postoji li jos kakva mogucnost olaksavanja bolova te postoji li mogucnost za strah? Takoder za grlobolju pijem antibiotik.

Ivo Balenović, dr. med.

30.11.2017. 00:15

Poštovana, genitalni herpes prolazi kroz nekoliko stadija: 1, žarenje, peckanje i svrbež 2. pojava mjehurića koji pucaju i ostavljaju bolne ranice i 3.kada se virus nastanjuje u ganglijima leđne moždine i tada nema nikakvih simptoma. Mogu se javiti i recidivi bolesti. ali s blažim simptomima. Savjetujem da koristite propisanu terapiju i neće biti nikakvih posljedica.

Nikita7678

21.07.2018. 22:55

Pozdrav! Imala sam zasticeni spolni odnos, medutim partner mi je imao herpes na usni, nismo.prakticirali oralni sex, niti smo se ljubili, ali svejedno sam.nakon par dana pocela dobivati simptome te sam otisla ginekologu gjde mi je dijagnosticiran genitalni herpes..mozete li mi.reci kako je moglo.doci do zaraze ako.nisam dolazila u kontakt sa njegovim herpesom na usni, isto tako me zanima postoji li razlika kako sam.ja inficirana herpesom 1, a ne herpesom 2, bez obzira sto mi se herpes pojavio na genitalijama ? I ako imate kakvu informaciju hoce li izmisliti cjepivo protiv herpesa ?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!!

Ivo Balenović, dr. med.

23.07.2018. 09:25

Poštovana, genitalni herpes uglavnom uzrokuje Herplex simplex tip 2, a u manjem broju slučajeva i tip 1. Nakon prve infekcije virus ostaje u živčanim stanicama i može se ponovno aktivirati uslijed pada imuniteta, a čemu pogoduje umor, stres, bolest, povišena temperatura. Dobili ste odgovarajuću terapiju. Ne postoji lijek koji će izliječiti bolest, ali antivirusni lijekovi ublažuju simptome i skraćuju bolest.