Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gljivice


Autor Poruka

marjur55

08.05.2013. 13:45

Poštovani,
već nekoliko dana osjećam lagani svrbež na ulazu u vaginu, a tijekom odnosa osjećam žarenje i bolno je. Radi li se o gljivičnoj infekciji? Što preporučujete?

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.05.2013. 21:40

Vjerovatno. Canesten3/Canesten combi.

Anči0308

25.08.2016. 21:30

Poštovanje; zadnjih dana osjećam lagani svrbež vulve i mažem Canestenom. Bolje mi je, no primjetila sam na međici, iza ulaza u rodnicu, puknuće na sluznici koje peče. Stavila sam Octenisept. Sad me brine, a pitam iz neznanja, s obzirom na gljivice, može li to puknuće biti ulaz za infekciju? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2016. 20:10

To puknuće sluznice je od infekcije kandidom. Ne trebate brinuti. terapija je dobra i epitelizirat će za par dana.

ankica1982

30.08.2016. 20:15

Poštovani, trudna sam 29 tjedana i zadnjih mjesec dana osjećam svrbež u rodnici i na samom ulazu u rodnocu. Prvo sam koristila Geonistin 6 dana i mazala Canestenom izvana. Zatim sam posjetila ginekologa koji je samo pregledom ustanovio da ima malo gljivica te mi prepisao Royazol vaginalete i kremu i rekao da ih korisim 3 komada svaki treći dan. Bila sam kod njega opet, jer ni to nije pomoglo. Rekao je nek probam s Canesten vaginaletama i kremom, a ako mi ne pomognu, nek koristim Geonistin-prepisao mi je još 2 kutije. Za briseve me naručio, ali tek za 3 tjedna. Nije li to predugo? Može li taj svrbež ukazivati na nešto opasnije, brinem se za bebicu. Trebam li inzistirati da se bris napravi ranije?
Hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.08.2016. 08:35

Neće se ništa dogoditi. Poslušajte savjete svog gineklologa. Koristite npr. LInex lady comfort 2x tjedno za normalizaciju vaginalne flore.

pogreška

17.04.2017. 21:00

Poštovani! Imam 31 godinu, 4 godine koristila sam za kontracepciju Lindynette 20, prestala sam ove godine u drugom mjesecu i od tad imam Mirenu. Moji probkemi su počeli nakon što sam popila dvije ture antibiotika radi sinusa. Najprije Augumentin a zatim Fromilid tada sam popila i kutiju probiotika. Tjedan dana nakon što sam popila antibiotik osjetila sam suhoću rodnice i blago crvenilo malih usmina i svrbež- žarenje klitorisa, to žarenje ponekad osjetim i nisko u trbuhu. Tada sam počela koristiti Vagisan ali nije bilo poboljšanja. Mislila sam da su gljivice i ja i suprug smo koristili Plymicol kremu i ja Rojazol vaginalete. Nakon toga i Linex kapsule. Iscjedak nemam, spolne odnose imam normalno bez ikakvih poteškoća. Kontrolirala sam urin točnije urinokulturu i nalaz je sterilan, ginekološki pregled je uredan, bris cerviksa i urete uredan. Neznam više što da radim, užasno sam nervozna radi toga. Pa me zanima vaše mišljenje i savjet. Da li je moguće da su mi antibiotici totalno uništili vaginalnu floru i da mi ništa od ovog što sam koristila nije pomoglo. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

18.04.2017. 10:35

Poštovana,
nije rijetkost da antibiotici poremete normalnu vaginalnu floru nakon čega su učestalije gljivične infekcije. Normalna flora se obnavlja a kao pomoć mogu se koristiti probiotici. Kod tvrdokornih gljivičnih infekcija ponekad je potrebno sistemsko liječenje (oralno uzimanja antimikotika)

Mnmn

26.04.2017. 20:25

Postovani, zbog gljivicne infekcije doktorka mi je preporucila uzimanje jedne LOMEXIN vaginalete i 6 vaginaleta FLUOMIZIN. Inace pijem kontraceptivne pilule yaz vec 2,5 godina. Moje pitanje je da li ove vaginalete smanjuju ucinkovitost kontraceptivnih pilula, tj. da li je potrebna dodatna zastita tokom tih 7 dana primene vaginaleta? Unapred zahvalna.

Ivo Balenović, dr. med.

27.04.2017. 23:10

Poštovana,
vaginalete neće smanjiti učinkovitost kontracepcijskih pilula.

Kuglicaa

28.04.2017. 09:35

Postovani doktore,vec neko vrijeme imam lagani svrab vagine,u tom razdoblju sam radila i pregled i papa test koji su bili ok.Prije dva tjedna sam uzela canesten kremu i mazala tjedan dana,to je malo ublazilo i evo nakon tri dana opet ali me brine sto sam primjetila da je koza na vagini i na otvoru kao pureca koza,boja nije promjenjena,nema nikakvog iscjetka,niti mirisa.Posto za dan dva trebam dobiti menstruaciju nemogu sada stavljati vaginalete ali se dva puta dnevno perem u caju od kadulje.Mozete li mi dati vase misljenje sta bi to moglo biti jer sad vise ni ja neznam dali je ta kao pureca koza normalna tj.neznam dali je tu bila i prije,a oto zarenje sto osjetim da je samo tako mozda od jake mokrace (hrana......)Kod ginekologa nemogu da odem jer je petak a do ponedeljka cu sigurno dobiti menstruaciju pa mi nevredi.Lp

Ivo Balenović, dr. med.

28.04.2017. 11:35

Poštovana,
prema navedenom moguće je da se radi o keratosis pilaris. To je posljedica nakupljanja keratina - proteina koji štiti kožu. Ovo stanje postupno prolazi samo od sebe, a liječenje nije potrebno. Ipak svakako učinite pregled da se točno utvrdi o čemu se radi.

Kuglicaa

28.04.2017. 18:05

Zahvaljujem na brzom odgovoru,a najvise sto ste me smirili i utjesili,samo neznam dali sam se dobro izrazila to peckanje i zarenje i ta kao pureca koza je sa unutrasnje strane velikih usana i na ulasku u rodnicu.U panici se nisam dobro izjasnila pa sam napisala na vagini pa me mozda niste shvatili.Dali i dalje mislite da je to sto ste napisali i da ce to vrijemenom nestati.

Ivo Balenović, dr. med.

30.04.2017. 12:20

Teško je bez pregleda točno reći o čemu se radi, ali prema navedenom postoji vjerojatnost da se radi o keratosis pilaris, koja se s vremenom povlači.