Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gubitak želje


Autor Poruka

Annie

01.07.2002. 22:45

Poštovana doktorice!
Po drugi puta vam se obraćam, jer moj problem je sve veći. Pisala sam vam prije otprilike 2 mj. zbog toga što sam nakon dva mjeseca uzimanja Cilesta, osjetila izostanke orgazama u sexu, koji je prije uzimanja kontraceptiva, bio savršen. Taj se problem nije riješio, naprotiv, sve je veći. Naime, osjećam želju za sexom, ali sam odnos mi ne pričinja skoro nikakvo zadovoljstvo, a orgazam je sve rijeđa pojava. Prošli puta ste mi odgovorili da je gubitak libida jedna od nuspojava uzimanja Cilesta. Zanima me da li bi prestajanje uzimanja Cilesta pomoglo? Da li bi se sve vratilo u normalu? Da li bi pomoglo promijeniti tablete? Da li bi pomoglo napraviti mjesečnu pauzu?
Unaprijed zahvalna.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.07.2002. 11:07

Poštovana,
U korisnica oralnih kontraceptiva nerijetko se javlja gubitak spolne želje (smanjenje libida). Ukoliko je Vaša spolna funkcija narušena u opisanoj mjeri preporučam prestanak primjene Cilesta i uvođenje alternativne kontracepcijske metode. Uočiti ćete sami dolazi li do povratka spolne želje tijekom pauze. Ukoliko će se smetnje prolongirati preporučila bih konttaktirati gienkologa koji se bave problemom seksologije.

Annie

02.07.2002. 20:06

Velika hvala, poštovana doktorice