Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hiramicin


Autor Poruka

mudra_crvena

30.06.2009. 11:35

Postovani,
Zadnje 3 godine imam ceste smetnje kao sto su peckanje, svrbez, bol pri spolnom odnosu i pojacanu Candidu u vag iscjetku. Candidu lijecim vaginaletama Canesten (prije Geonistin) i Plimicol. I pijem Lactogyn kapsule. Izbjegavam secere i jedem puno jogurta. Jos uvijek se gljivice vrate nakon svakog odnosa.
Zbog tih cestih problema radila sam briseve na klamidiju, ureaplasmu itd i svi nalazi su bili u redu.
Na papa testu se zadnja dva puta pokazalo mnostvo leukocita i mijesana flora te upala. Na jednom od njih bio je zabiljezen i CIN 1, ali mi je lijecnik objasnio da to moze biti od upale. Sljedeci papa test je bio u redu (nije pokazivao CIN) ali je jos uvijek pokazivao leukocite i upalu. Nisma dobila nikakvu terapiju.
Zadnji papa test koji sam radila prije 2 tjedna pokazao je da je "uzorak prekriven leukocitima" te da se radi o upali. CIN nije zabiljezen. Za terapiju sam dobila Hiramicin 5 dana 2x1. Buduci sam citala da je to vrlo jak antibiotik i da se daje samo za specificne uzrocnike infekcija (kao sto je npr klamidija) a meni su svi nalazi briseva bili u redu, pitam se da li je taj antibiotik u mom slucaju zbilja potreban?
Ako se radi o upali kako da znam sto je uzrok upale? I ako neznam zasto da je lijecim antibiotikom koji je mozda nece ni izljeciti?
Zasto do sad nije bilo potrebe za antibiotikom a nalaz je takodjer pokazivao upalu i leukocite?

Višnja Tadić, dr. med.

29.07.2009. 23:30

Vaš je liječnik sada prema nalazu PAPA zaključio da treba uključiti oralni antibiotik. Hiramicin nije ništa posebno jak antibiotik, ali ima široki spektar djelovanja kao i svi tetraciklini.
Ipak promatrajući sve što ste napisali mislim da bi se možda u briseve trebao uključiti i partner , ai u liječenje. preporučila bih i nekakv probiotik ( tipa lacvtogyn , ali dulje uzimanje i ev vagisan losion za int. pranje.