Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


histeroskopija


Autor Poruka

suncokret3001

23.09.2016. 22:15

Postovani,

rodila sam prije 3 mj i na porodu mi je posteljica izasla sva raspadnuta i odmah mi je radjena revizija.Nakon 3 dana sam dobila temperaturu, ultrazvukom je utvrdjeno da jos ima ostataka pa mi je radjena kiretaza.Nakon svega toga, na uzv je i dalje vidljiv hiperehogeni odjek promjera 7 mm.Otpustena sam iz rodilista s tim nalazom.
Nekoliko puta sam kontrolirala krv, nalaz je u redu, crp i leukociti u granicama.Beta hcg je 0,5.

Misljenje doktora je da bi bilo najbolje pricekati menstruaciju ( dojim) kako bi se to samo odljustilo.
Mene to jako zabrinjava, nije mi svejedno sto je jos nesto ostalo ( doktori nisu sigurni da li je to ostatak necega ili mozda oziljak od kiretaze), bojim se da bi to moglo " buknuti" pa mi je predlozena histeroskopija ukoliko u slijedecih mjesec dana ne dobijem menstruaciju.
Sto biste mi Vi preporucili?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.09.2016. 13:10

Sve što su vam rekli nakon poroda bih vam i ja predložio. Neće ništa buknuti,a i ići u maternicu ovako rano nakon poroda je rizik. Bolje stvar pratiti i postupiti kako su vam rekli.

suncokret3001

25.09.2016. 15:00

Postovani,

hvala na odgovoru.
Molila bih Vas jos da mi kazete koji bi bili rizici postupka.
Ukoliko nista ne poduzmem nego cekam menstruaciju, koliko mogu biti sigurna da nece doci do nekog krvarenja, sepse i sl? Jer to je ono sto mene brine.

Lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.09.2016. 18:35

Ne možete biti sigurna sa se navedeno neće dogoditi. Komplikacije su zahvata vrlo rijetke jer se rade pod kontrolom oka tako da je mogućnost komplikacija mala.
Može nastati rijetko krvarenje, upala, perforacija maternice i sl.