Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hitno! Kako nekirurški prekinuti trudnoću?


Autor Poruka

zvijezda_zg

29.05.2012. 09:15

Poštovani,
u velikoj sam panici. Jutrošnji test na trudnoću mi je pokazao "pozitivno". Zadnji odnos je bio sredinom prošlog tjedna, a prethodno smo odnose imali svakih 2-3 dana. Znam da je prekasno za pilulu "za dan poslije". Pretražujući internet naišla sam na podatke da postoje određene vrste abortivnih tableta koje su dosta uspješne u prvom tromjesečju.
Pitanje je: koje takve tablete su na našem tržištu najčešće i kolika im je cijena?
Napominjem da nemam ginekologa jer se oduvijek užasavam toga da mi netko nepoznat "kopa" po najintimnijim područjima, znači jako sam konzervativna po pitanju toga. Postoji li mogućnost da sve to obavim preko doktorice opće prakse? Može li ona obaviti sve što se tiče tih abortivnih tableta?
I još napominjem da mi je kirurški prekid trudnoće preskup, to je cijela moja plaća. A nigdje, koliko znam, ne daju na rate.
Očajna sam sam, molim vas da mi pomognete što prije.
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.05.2012. 19:05

Poštovana, kod nas na tržištu ne postoji takvi preparati, dakle nisu registrirani.
Inače u zemljama evropske unije postoji preparat RU-486, mifepriston koji se daje u takvu svrhu, te se koristi samo uz liječnički recept i pod ginekološkom kontrolom.
Kod nas se pobačaj izvodi isključivo instrumentalno ili jednom od aspiracijskih metoda (sec. Karman) i izvodi se legalno jedino u medicinskim ustanovama, bolnicama koje iste obavljaju. Svakako do 10.tjedana trudnoće.
Prvo i osnovno nađite si primarnog ginekologa koji će vas pregledati i sugerirati ovo što sam vam napisao.