Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hormonalni poremečaj ili?


Autor Poruka

Ane1975

06.09.2011. 10:55

Poštovani,
Nedavno sam se preselila u novi grad i zaista neznam odakle da krenem. Naime 23.7 sam imala zadnju menstruaciju (uredni ciklusi),koja je trajala par dana sa obilnim krvarenjem, nakon cega sam oskudno smeđe krvarila sve do 13.8. Posto sam 8.8 dobila terapiju estrofermom (4 dana po dvije tablete, ginekološki ultrazvuk ok). Disfunkcisko krvarenje je prestalo.
21. 8 ope dobijam smeckastu sukrvicu u trajanju od 2, 3 dana.
Zabrinuta sam jer sam do sada uvijek imala uredne cikluse. S obzirom da sam se preselila u drugi grad pojma nemam odakle da krenem pa molim savijet sto bi trebala napravit s obzirom da novu menstruaciju jos nisam dobila.

Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.09.2011. 19:00

Poštovana, teško mi je odgovoriti na Vaše pitanje. Uzimali ste estrogene za zaustavljanje krvarenja, te mi je sad teško na osnovu iznesenog reći u kojem ste dijelu ciklusa i da li je 21.8.2011 to krvarenje uopće bila menstruacija.
Savjetujem da se javite na ginekološki ultrazvuk , te će se postupiti prema nalazu istog.
Uputno bi jedno vrijeme bilo i korištenje kontraceptivnih pilula, radi regulacije ciklusa te prevencije disfunkcijskog krvarenja.
Svakako je važno isključiti i organski uzrok kravrenja ( polip, miom, endometriozu)