Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Infekcija


Autor Poruka

ciki11

25.05.2016. 21:00

Prije svega molim moderatore da objave moje pitanje. Hvala unaprijed.

Poštovani,

Sa dečkom sam imala analni seks bez zaštite.. nakon tuširanja je namazao nistatin krem iako je on za gljivice. Znamo da postoji veliki rizik za neku bakterijsku infekciju... 3 dana nakon toga (sinoć) smo imali vaginalni odnos i zanima me da li je moglo doći do infekcije tada? Da li se rizikom smatra samo ako nakon analnog se nastavi sa "običnim" seksom? Dugo smo zajedno i inače ne koristimo zaštitu. Radili smo nalaze i svi su bili u redu tada kad smo odlučili da ne koristimo kondome više.

Molim vas za odgovor i savjet šta mogu da uradim. Sinoć sam nakon tog odnosa stavila jednu vaginaletu na bazi kantariona.

Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2016. 02:45

Ako imate analni odnos nije dobro da neposredno nakon toga imate vaginalni. Svakako zbog mogućnosti prijenosa crijevnih bakterija u novi milje tj. u rodnicu gdje se iste mogu ponašati patogeno i raditi vam česte probleme.

ciki11

26.05.2016. 11:30

Poštovani,

Nije bilo vaginalnog odnosa neposredno nakon analnog. Tek nakon 3-4 dana. Da li su se mogle zadržati crijevne bakterije na "njemu" i nakon svakodnevnog tuširanja?

Vama su vjerovatno ovakva pitanja smiješna ali bolje da dobijem stručan odgovor prije nego pođem da odradim nalaze. Hvala još jednom.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2016. 22:00

To je dovoljno vremena, neće biti problema.