Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


infekcije nakon odnosa


Autor Poruka

ljana

11.10.2008. 00:15

Poštovani!

Imam problem koji me vec duze muči i nikako da ga riješim: niam imala odnose više godina, u tom periodu sam imala i operaciju cista na jajnicima. Nakon operacije su mi (po mišljenju mog ginekologa) ostale priraslice i cesto mi to stvara probleme s praznjenjem crijeva ili u danima ovulacije - imam jako neugodne bolove..
No, problem koji me naveo da Vam se obratim za pomoć je sljedeći: nakon svakog odnosa (a s partnerom imam odnose svakih 4,5 ili 6 mjeseci - jer smo fizicki razdvojeni) imam jako neugodne infekcije mokracnih kanala i mjehura - sa bolovima i bubrega.
Obracala sam se i ginekologu i urologu, medjutim - ni danas nisam došla do rješenja problema.
Urino kultura je sterilna a ja i dalje imam bolove uretre - pri hodanju, pri voznji - pri stiskanju kvacila i povremeno osjecam bol iznad stidne kosti i u lijevom bubregu.
Radjena mi je i cistoskopija - nadjeno zadebljanje mjehura i suzenje uretre.
Terapije sam sve ispijala do kraja - trenutno pijem biljne tablete naturoplex., pijem dovoljno tecnosti.

Bila bih Vam jako zahvalna na komentaru i Vasem misljenju.

Hvala unaprijed.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

28.11.2008. 10:10

Ljana,
preporučio bih napraviti mikrobiološku analzu obriska uretre (pitanje klamidijske ili neke druge infekcije). Daljnji postupak prema nalazu.

mama mery

16.04.2012. 15:00

Poštovani!
Od kada sam rodila (prije 22mj.) dan-dva nakon spolnog odnosa počne bol u donjem dijelu tbuha i osjećam potrebu za mokrenjem,a izađe manja količina urina, pogotovo ujutro. Urino kultura je uvijek sterilna, UZV abdomena (mjehura i bubrega) uredan. Kako dijete imala sam refluks (suženje jednog mokraćnog kanala ) što je izlječeno. Primjetila sam i da se bol češće javi nakon mjesečnice tj. ukoliko prođe više vremena imeđu dva odnosa. Sami odnosi ponekad znaju biti malo bolni. Na zadnjem gin. pregledu (prije mjesec dana ) doktorica je rekla da imam upalu i dobila sam medazol i cefixim (7dana) i kontrola za 4mj. Papa test još nije gotov. Koje pretrage bi još trebala obaviti da se vidi odakle te smetnje dolaze jer me učestalo boli stomak i ometa mi spontanost s mužem. Neznam više da li te smetnje dolaze s ginekološke strane ili urinarne. Upomoć!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.04.2012. 23:10

Poštovana, savjetujem da napravite cerviklane briseve i briseve uretre.

mama mery

24.08.2012. 22:50

Poštovani,
javljam se opet jer me i dalje muči isti problem: bolovi prilikom i nakon spolnog odnosa. Papa test s zadnjeg pregleda prije 5.mj je bio uredan, ali zaboravila sam napisti da je na četkici za uzimanje uzoraka bilo krvi. Danas smo ponovili Papa test i na četkici je opet bilo krvi. U nalazu piše: Vulva i rodnica pluripare. Iscjedak blago pjenušav. Portio nježno EPU. Ureturus AVF, tvrd, mobilan, bezbolan. Adneksa slobodna, b.p.n. Terapija Doxsiciklin 2x100/ 10 dana
1. Molim da mi malo pojasnite o čemu se radi, zašto dolazi do toga?
2.Da li spolni odnosi to pogoršavaju?
3.Treba li suprug obaviti kakve preglede?
4. Planiramo drugo dijete pa me zanima da li takve upale mogu utjecati na začeće i tijek trudnoće?
Srdačan pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.08.2012. 23:20

Poštovana, normalno je da nakon uzimanja papa testa na četkici ostane malo sukrvice.
Što se tiče iscjetka koji je pjenušav ordinirana vam je terapija, premda bih ja kao i prije s obzirom na smetnje napravio cervikalne briseve. Da se ustvrdi o kojoj se bakteriji radi.

mama mery

25.08.2012. 15:05

Hvala na odgovoru. Vjerovatno moram sam tražiti od doktorice da uzme te briseve.

barii95

26.11.2014. 19:55

Postovani,
ne znam da li postavljam pitanje na dobru temu, ali nadam se da cu dobiti odgovor.
Problem je sljedeci, prilikom izvrsavanja nuzde osjetim peckanje i postoji lagani iscjedak krvi, svjetal. Zanima me sta je to i ima li potrebe ici ginekologu? Hvalaa.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.11.2014. 23:15

Javite se liječniku opće medicine.