Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iscjedak


Autor Poruka

leah

04.07.2013. 13:50

Poštoveni doktore,
molila bi vas za savjet koji preparat primjeniti.Naime imam bijeli ne grudasti iscjedak,ništa me ne boli,ni ne svrbi,nema neugodnog mirisa,nemam nikakvih smetnji osim bijelog iscjetka.Ne bi htjela stavljati canesten vaginalete bez potrebe već ako mi možete preporučiti što drugo.Uzrok mi je poznat, more i boravak u mokrom kupačem kostimu.Inače mi se to jako puno puta dešavalo ali sam ja uvijek samoinicijativno ili na preporuku ginekologa uzimala canesten 3 vaginalete.Kroz cijelu sam trudnoću imala povišene leukocite u mokraći a brisevi su mi uvijek bili negativni.Sada mi je nalaz mokraće leukociti 10 a nemam nikakvih poteškoća.Da li je Femigel preporučljiv?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.07.2013. 22:05

Uzmite ipak Canesten kroz tri večeri. Može i femigel.

edina2

09.07.2013. 17:10

Postovani, vaginalni sekret mi je treca grupa, a papa druga, koristila sam polygynax vaginalete 12 veceri, medjutim svakog jutra cim se pomjerim imala sam jak sekret, iscurilo bi mi se. Tokom dana bi bilo manje. Medjutim tokom cijele terapije sekret je bio tu. Zavrsila sam terapiju i dalje imam sekreta, ne mnogo ali ga ima, i osjecam probadanje u donjem delu stomaka povremeno. Ja sam ocekivala da ce skroz nestati. Sta da radim? Da li postoje neke vaginalete koje bih mogla koristiti preventivno?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.07.2013. 20:50

Probajte s probiticima( linx lady, lactogyn, vivag itd)

Marija505

10.07.2013. 09:40

Možete li mi reci sto znaci zuti iscjedak, ponekad ga bas osjetim kako mi curi
, a nekad ne osjetim nista,ima malo neugodan miris ali ne puno,
Napravila mi se i jedna mala ranica na velikim usnama, a male usne me peku na dodir i prilikom mokrenja..
I između malih i velikih usana znam imati kao neke siraste komadice , isto pomalo neugodnog mirisa..
O čemu se radi?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.07.2013. 11:45

Radi se o gljivičnoj upali vanjskog spolovila i rodnice.
Uzmite Canesten vaginalete i kremu.

Marija505

10.07.2013. 17:40

Je li moguće da mi zbog toga menstruacija ima svijetliju boju nego inace i da ide u manjim količinama?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.07.2013. 21:45

Moguće.

snjeguljicai7patuljaka

08.11.2013. 01:25

Poštovani, već par dana imam iscjedak čudnog mirisa kao nakon neke vaginalete (ne znam kako bih drugačije opisala), iscjedak je bio voden i nešto bijelog a gaćice su mi bile mokre, danas je ovulacija i iscjedak je bio bijel i istog mirisa, inače nikad nisam pratila kakav mi je iscjedak u vrijeme ovulacije. Imala sam gljivice i tad miris nije bio ovakav. Znate li što bi moglo biti i trebam li posjetiti ginekologa?

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.11.2013. 11:00

Radi se o bakterijskoj upali rodnice. Posjetite ginekologa.

snjeguljicai7patuljaka

29.07.2015. 10:05

Poštovani doktore, već više od godinu dana imam iscjedak čudnog mirisa,nije po ribi nego nekako "bolničkog" mirisa,kao nakon vaginalete,stvarno me znam kako drugačije opisati. Ponekad je intenzivniji a ponekad se ne osjeti. Također se osjeti za vrijeme odnosa. Svrbež nemam. Nekoliko puta sam bila na kontroli i rekla lijecniku za ovaj problem ali nista nije poduzeo jer na pregledu ne osjeti nikakav miris. Prije dva mjeseca partner i ja smo uzimali doksiciklin tablete (mislim) ali se miris nije povukao. Molim vas da mi kažete koje pretrage zatražiti? Može li se nešto pronaći pregledom iscjetka pod mikroskopom? Da napomenem imam cin+hpv. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.07.2015. 20:50

Napravite za početak cervikalne briseve. Dok čekate na iste možete probati koristiti probiotike lokalno ili na usta. Npr. Linex lady comfort i sl.

NaIva2

26.08.2015. 11:05

Poštovani,
imam neki čudan iscjedak već 2 dana, imala sam ga i prije ali nikad u velikim količinama kao sada. 17. dan ciklusa mi je i još uvijek sam u ovulaciji (bar mislim da jesam jer sam tek počela zadnja 2 ciklusa pratit isscjedak i temperaturu) Inače mi ciklusi traju 28-30 dana. Imam spolne odnose već nekih 4 mjeseca sa istom osobom, zadnja 2 spolna odnosa su bila 17.8. i 23.8. Oba puta korištena zaštita (kondom) No prvi put je kondom pukao i dečko je ejakulirao u mene, to je bio 8. dan ciklusa. Već sam vam pisala dali je moguća trudnoća, i rekli ste da je mala šansa. No dosta o tome, znači iscjedak. kao što sam rekla imala sam ga prije ali ne tako dugo i ne velike količine. Sada već drugi dan ga imam, kremast je, bijel, nema nikakav neugodan miris ali ga ima puno i brzo se osuši na gačicama. Zanima me dali je taj iscjdak normalan ili je možda neka upala ili ne znam, nešto drugo? I čitala sam da ako žena nakon ovulacije ima taj bijeli, gudti iscjedak da je moguće da je trudna, pa me to uplašilo i zanima me dali se možda stavro mogla desiti ta ne željena trudnoća?
Hvala unaprijed na odgovoru. Lp.

Amna22

26.08.2015. 15:20

Postovanje!Prvi spolni odnos sam imala 23. tj. prije 3 dana i s obzirom da nije doslo do pucanja himena jer se to desilo par mjeseci prije toga zbog koristenja tampona nisam krvarila. Tri dana poslije sam primjetila blijedo rozi iscjedak kojeg nisam imala nikad prije a zadnju menstruaciju sam dobila 5. ovog mjeseca. Prilikom odnosa koristili smo zastitu a cak nije doslo ni do ejakulacije pa me zanima da li postoji ikakva sansa da sam u drugom stanju i da li taj rozi iscjedak jedan od ranih znakova trudnoce? Taj rozi iscjedak je slijedece jutro postao intenzivniji i crveniji (nesto slicno menstruaciji) ali je kroz par minuta nestao. Ako postoji sansa za trudnocu kad bi bilo najbolje i najsigurnije to provjeriti testom, a ako nije to sta bi moglo uzrokovat taj rozi iscjedak?

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2015. 21:20

Nalva, probajte uzimati Linex lady comfort dva put na tjedan pa ćete vidjeti hoće li i dalje perzistirati.
Ne mislim da je to neki problem kod vas.

snjeguljicai7patuljaka

14.10.2015. 10:30

Poštovani, već dugo imam iscjedak čudnog mirisa,nije po ribi,čak i kad nema iscjedka miris se osjeti na rublju,a osjeti se i za vrijeme odnosa. Iscjedak je bijele ili žućkaste boje,zna biti suh i mrviti se. Ponekad sam napuhnuta u donjem dijelu trbuha i kod jajnika osjećam probadajuću bol,kao grč,a ponekad za vrijeme odnosa osjećam bol u unutrašnjosti rodnice,također ponekad dan nakon masturbacije (samo diranje) imam čudan osjećaj u rodnici recimo kao da u njoj ima zraka. Koristila sam Canesten vaginaletu,Medazol tablete i Azitromicin vaginalete,Lactogin tablete,Betadine,ništa od toga nije pomoglo. Posljednji mjesec sam koristila Polygynax vaginalete koje također nisu pomogle. Cervikalni brisevi i ultrazvuk su uredni. Molim Vas da mi kažete koje pretrage konkretno moram zatražiti jer ginekolog kao da odmahne rukom na ovaj problem jer se na pregledu "miris ne osjeti"? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.10.2015. 21:05

Napravili ste svu obradu i svakako bih sugerirao da i partner napravi mikrobiološku analalizu ejakulata i ponovite cervikalne briseve i urinokulturu.

snjeguljicai7patuljaka

14.10.2015. 21:40

Hvala vam na odgovoru. Cervikalne briseve sam radila 2-3 puta i bili su uredni a posljednji su napravljeni prije mjesec dana također uredni. Urinokultu sam također radila za vrijeme ovog problema i nalaz je također bio uredan. Iscjedak sam osjetila oko mjesec dana nakon terapije ureaplasme doksiciklinom nakon čega je nalaz bio uredan(ako to ima ikakve veze pošto u to vrijeme skoro da i nisam imala odnos i bio je isključivo uz kondom). Odnos imam uz kondom,mijenja li to što kad nisam bila u doticaju s ejakulatom? Jedino što nije napravljeno je pregled iscjetka pod mikroskopom ako to išta znači.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.10.2015. 16:40

Probajte terapiju linex lady comfortom 2x na tjedan ili na usta ..Mislim da će doći do poboljšanja.

snjeguljicai7patuljaka

23.10.2015. 00:00

Poštovani,zbog problema iscjetka neugodnog mirisa ginekolog mi je prepisao Geonistin vaginalete međutim problem nije nestao nego mi se čini da se pogoršao. Probat ću kako ste mi rekli Linex lady comfort 2x tjedno. Je li dovoljna terapija samo jedan tjedan ili duže? Zanima me mogu li između dvije vaginalete Linexa koristiti vaginalete s eteričnim uljima? Hvala i srdačan pozdrav.