Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak, menstruacija ili možda znakovi menstruacije??


Autor Poruka

Snuppy94

08.01.2014. 21:15

Poštovani,

Imala bih jedan upit. Imam 19 godina i nisam spolno aktivna, tj.prakticiram s dečkom samo ''sex'' na suho te maženje preko odjeće i gaćica. Prije par dana osjetila sam bolove u grudima i leđima koje i inače osjetim prije nego li trebam dobiti menstruaciju. Ciklusi mi inače traju 34 dana i redoviti su (menstruacija mi je izostala samo jednom). Prošle godine u 6.mjesecu imala sam sličan problem koji imam i sada. Naime na wc papiru kada se obrišem su tada ostajali tragovi krvi i može se reći da sam krvuckala i bila sam se jako prepala toga ali nakon otprilike tjedan dana tog krvuckanja dobila sam normalnu menstruaciju. Sada je problem sličan. Naime na wc papiru ostaju crveni tragovi ali pomiješani sa bijelim sluzavim iscjetkom dosta neugodnog (pomalo kiselkastog) mirisa. Na ulošku mi se pojavio danas čak i neki smeđi trag nalik kao kada se dobije prva menstruacija ili kada je menstruacija pri kraju isto pomiješan sa sluzavim iscjetkom isto tako neugodnog mirisa. Nisam još nikako posjetila ginekologa iako znam da sam trebala i planiram ga posjetiti ali u međuvremenu bih vas molila da mi odgovorite da li se trebam zabrinuti zbog toga i da li su to samo znakovi pred normalno krvarenje tj.menstruaciju koju sam već trebala dobiti ali nisam jer mi se ovo događa ili je nešto ne daj Bože loše po tom pitanju?! Moram navesti još da znam s vremena na vrijeme osjetiti neku tupu bol i udaranje na desnoj strani u blizini jajnika i isto tako mučnine po noći osobito nakon nekog uzbuđenja (kao sada za novu godinu). Osim toga sam i studentica pa sam i pod stresom.

Hvala vam unaprijed na nadam se brzom odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.01.2014. 21:50

Prema opisanom vjerovatno se radi o simptomima nadolazeće menstruacije.
Ne trebate biti zabrinuti.

VANESSA 707

11.01.2014. 14:50

Postovani, pijem kontracepcijske pilulu oko 2 g, Lindynette 20 zadnjih pola godine. Nikada nisam imala nuspojava osim jednog spotinga prije 4 mjeseca. Imam jos pola pakovanja i jucer popodne se pojavio smeđi iscjedak popracen krvlju. Mislila sam da see ponovo radi o spotingu, ali danas imam krvarenje malo slabije nego mjesecnica. Sta da radim? Da li da nastavim s pilulama?
Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.01.2014. 16:00

Nastavite s pilulama svakako dalje do kraja blistera.

nokia555555

12.01.2014. 13:10

Postovani, je li normalno da prije menstruacije nemam skoro nikako iscjedak?

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.01.2014. 17:25

Normalno je.