Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


IVF


Autor Poruka

Sandy300

17.05.2018. 09:15

Postovani,

ja sam prije 2 godine zatrudnjela od prvog pokusaja. Nazalost sam imala spontani pobacaj, srce je prestalo kucati. Imala sam kiretazu. Nakon par mjeseci pauze krenuli smo dalje. Sto vise nije rezultiralo nikakvim rezultatom. Suprug je radio spermiogram sve super. Ja sam radila sve hormone skroz su u redu. HSG prohodnost u redu. Samo mi je AMH Hormon 2,1 nizi a imam 29 godina. Kada sam zaprimila taj nalaz odmah sam krenula na konzultacije za IVF u Zagreb. Imala sam svoj prvi IVF u 4.mj ove godine. Terapija su bili gonali 375 svaki dan. Dobili smo 11 folikula, i 11 jajnih stanica. Nakon toga su se samo 4 oplodile, ocijenjene odlicnim. Vracene su mi 3, 3.dan. Par dana sam lezala primala sam terapiju: utrogestan 3×2, brevacid 2× i Dectaptyl. 14.dan transfera sam radila Betu koja je bila nazalost 4. Bila sam isti dan kod doktora i imam veliko zuto tijelo i endometrij 11,6 mm dali je to normalno. ??Menstruacije jos uvijek nema, kasni 6 dana. Moje pitanje glasi, zasto nije doslo do implatacije posto sam ja vec jednom bila trudna? Ko je pretrage da dalje radimo? Puno Vam hvala na odgovoru. Lp Sandra

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2018. 11:00

Poštovana, ne zna se uzrok zbog čega implantacija ponekad ne uspije. Kod IVF postupaka treba strpljenja. Ne uspije se uvijek iz prvih pokušaja. Nema potreba za dodatnim pretragama budući da ste učinili kompletnu obradu. To što sada nije uspjelo ne znači da neće idući puta.