Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izgled vagine


Autor Poruka

Silajn

22.08.2014. 10:15

Postovani doktore,
Imam 38 Godina, porodila sam se pre dve i po godine prirodnim putem, beba je imala 3500 g i 52 cm. Radjena mi je epiziotmija, rekli su samo malo su me secnuli. Posle porodjaja sam bila poprilicno zainteresovana za izgled i stanje svega tamo dole pa sam pratila zarastanje rane i imala sam utisak da je sve izgledalo kao i pre porodjaja. Oziljak od rane mi je zarastao, jedva je bio primetan, a moja ginekologica mi je rekla na prvom pregledu da je sve suoer, kao da nikad nisam radjala. Sad sam ponovo trudna, u osmom mesecu sam. Juce sam zbog neke iritacije uzela ogledalo da pogledam sta je sporno dole i ostala sam sokirana izgledom vagine. Uplasila sam se jer to sad izgleda kao da ce mi nesto ispasti, mada kad bolje pogledam lici mi kao da su to zidovi vagine, ali koji vise ne stoje kako treba vec idu nekako previse prema spolja. Citala sam malo po forumima i kazu da to moze tako da ostane od porodjaja, da vagina ostane tako da zjapi i da je jedina pomoc hirurgija. Moje pitanje je da li je moguce da je uzrok trenutna trudnoca i pritisak bebe na sve organe pa i na
vaginu sto znaci da bi posle porodjaja moglo sve da se opet vrati na staro?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2014. 21:45

Svakako da je od trudnoće, od kompromitirane cirkulacije u maloj zdjelici, izgleda rastresito tkivo, jako je prokrvljeno, najviše zbog učinka progesterona.
Kad prođe babinje stvari će se vratiti na svoje mjesto kao i izgled.

Silajn

23.08.2014. 01:00

Hvala na brzom odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.08.2014. 18:05

Molim.