Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak menstruacije


Autor Poruka

Jenny_13

27.07.2016. 18:05

Postovani,
Imam jedan problem, pa bih vollila da cujem i Vase strucno misljenje. Naime, mjesecnica mi kasni 10 dana, posljednju sam imala 18.06. (jako oskudnu, smedjkastu i gustu, svih 7 dana), nisam trudna (test je negativan, ginekolog je vaginalnim UZV rekao da nema naznaka trudnoce). Da bi mi izazvao menstruaciju dao mi je Duphaston tablete 10 dana 2x dnevno. Uradio mi je vaginalni UZV i rekao da je sve uredu, osim sto na gornjem zidu materice imam blago zadebljanje, kao da je materica malo razdvojena, i da bih mozdaa mogla imati problema sa zacecem, ali ako budem imala tih problema da se moze to odstraniti kako bi se bez problema zacelo. Ono sto me brine i stvara konfuzije: koliko je to opasno i prepreka trudnoci (jer u narednu godinu-dvije namjeravam ostati u dr stanju). Da li mi je mjesecnica iz tog razloga kasnila, ili to nema veze? Mozete li mi objasniti stucno ali razumljivo o cemu se tu zapravo radi, i da li imam razloga za brigu oko trudnoce? Tablete pijem 3 dana i osjecam blagi pritisak u stomaku, je li to uredu, i ako dobijem menstruaciju da li cu ih nastaviti piti? Imam 25 godina, i u 10 godina ciklusa, nikada nisam imala amenoreju, sve do sada. Molim vas da mi odgovorite i pojasnite moje stanje. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2016. 18:20

Anomalija maternice nema veze s kašnjenjem menstruacije. Ono što vam je rekao vaš ginekolog je u principu točno.
Za dokaz anomalije maternice napravite 3 d uzv.

Jenny_13

29.07.2016. 01:45

Doktore, danas je treci dan kako pijem Duphastan, i krenulo mi je smedjkassto (kao kod prosle menstruacije), pa sad ne znam je li menstruacija ili neko krvarenje? Da li da nastavim piti tablete i ako dobijem (inace moj ginekolog mi je rekao 10 dana da ih pijem) MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE

Enna123456

29.07.2016. 02:30

Postovani,
Menstruacija mi je zadnja 3 mjeseca bila uredna na 29 dan ciklusa.. prije toga bila su uglavnom odstupanja ponekad od 2 dana prije il maksimalno 2 dana poslje..
Ovaj mjesec na 11.dan ciklusa imala sam spolni odnos sa zastitom (svrsavanje u kondom), te 13.dana ciklusa odnos koji nije isao do kraja,.. Danas je 33.dan ciklusa i nisam jos dobila. VEC 4. dana pijem dabroston, dakle popila sam vec 7.tableta a jos ni naznake da cu dobiti.. Test sam pravila jucer ujutro i mislim da je negativan, druga crtica jako tanka i nije ni roze ni crvene boje vec bjelkasto-siva i samo ja vidim, a mozda i umisljam.. molim vas pomozite. Vase misljenje, dal se radi o trudnoci?

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.07.2016. 19:55

Jenny uzimajte dalje do pojave pravog svježeg krvarenja ili najduže deset dana ako krvarenje ne nastupi do tada.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.07.2016. 19:55

Ema prema opisanom ne radi se o trudnoći. Pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.