Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izostanak menstruacije i uvecan jajnik


Autor Poruka

mirariki

19.11.2015. 22:05

Postovanje. Ja cu vam ukratko pokusati opisato svoj problem. Zadnju "redovnu" menstruaciju sam imala u 6 mesecu. U avgustu sam se javila ginekologu. Tada sam radila Prolaktin i nalaze stitne zlezde. Bili su uredni. U septembru smo "izazvali" menstruaciju Primolutom i to je to. Evo sad je 11 mesec a ja jos uvek nemam mc. Pre par dana sam bila kod drugog ginekologa (i jaako nezadovoljna sa njim) ,predocila mu svoj problem. Poslao me na UZ koji je samo pokazao uvecanje desnog jajnika 50×24 dok je levi 29×22. Koliko se ja amaterski razumem, razlika je bas velika. Kada sam ginekologu donela sliku UZ nije je kako treba ni pogledao a kamo li rekao nesto u vezi toga. Hteo je da mi ponovo da Primolut da izazovemo mc ali sam ga ja zamolila da uradimo neke nalaze,preglede,bilo sta samo da bi se utvrdilo sta je razlog i da se uspostavi konacna dijagnoza. Dao mi je da uradim polne hormone (!!??) ali kako da ih radim kada nemam mc? Koliko su verodostojni takvi rezultati? Jedan od ginekologa mi je rekao da se polni hormoni rade iskljuvivo na 3 ili 14 dan ciklusa. Jako sam zbunjena i ne znam sta da mislim Znam da mi vi ne mozete odrediti dijagnozu preko poruke ali bih vam bila zahvalna na bilo kakvom savetu. Kome da se obratim? Da trazim trece ginekolosko misljenje? Imam 32 godine i do sada nisam imala neke vece probleme sa te strane

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.11.2015. 22:45

Poslušajte svog ginekologa. Napravite spolne hormone. Terapiju će vjerovatno biti oralna kontracepcija za regulaciju ciklusa.