Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Ginekologija i opstetricija / Izostanak menstruacije za vrijeme dojenja

Ginekologija i opstetricija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 7317

Broj poruka: 41583

Šakoronja Dejan, dr. med.

Dejan Šakoronja, dr. med.

Ginekološka ordinacija Šakoronja
Kralja Tomislava 29
Jastrebarsko

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Izostanak menstruacije za vrijeme dojenja

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nina

15.02.2002. 13:53

Imam 21 g. i djevojčicu staru 10 mjeseci i još uvijek ju dojim. Prvu menstruaciju sam dobila 2 mjeseca poslije poroda. Idućih 5 mjeseci mi je bila redovita (29 dana) no u posljednjih 3 mjeseca dolazi sa zakašnjenjem od 4-6 dana. Ovaj mjesec je potpuno izostala. Kućni test za trudnoću je negativan. Koji bi mogli biti razlozi nestanka menstruacije? Da li dojenje može utjecati na rezultat kućnog testa?
Hvala Vam

Doc dr. sc. S. Kupešić

18.02.2002. 06:44

Poštovana,
Dojenje može uvjetovati neredovitost menstruacije, te ukoliko sumnjate na ponovnu trudnoću savjetovala bih da učinite puno senzitivniju pretragu iz krvi (određivanje beta HCG-a) ili ultrazvučni pregled koji će osim ev. potvrde trudnoće moći pronaći uzrok Vašeg izostanka menstruacije (npr. prikaz funkcionalne ciste u području jajnika)