Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jajnici


Autor Poruka

pero12345

25.10.2016. 10:45

Poštovani,
Prošlog petka je završila menstruacija a danas je početak plodnih dana. Već neko vrijeme patim od konstantnog umora kada sam pasivna a kada izađem van, odmah umor nestane.
Osjećam ponekada probadanje i bolove nekad u jajnicima a nekada osjetim u desnom jajniku kao da me nešto reze i grebe a u lijevom je tupa bol od koje mi postane slabo.
Trenutno koristim betadine i nakon toga imam zakazan pregled sredinom 11.mj ali mi je dugo do tada čekati. Zadnja 3 mjeseca mi je lice prepuno pristica što nikad nisam imala, nekih malih gnojnih i nekih bolnih potkoznih. U predjelu obraza i niže, čak ponegdje i po vratu. Urin ima prilično neugodan miris posljednjih mjesec dana, zadnja 2 dana imam mekanu stolicu skoro proljev kao da sam pokupila virozu i boli me cijelo tijelo. Imam nedostatak apetita i nemam potrebu za hranom a kad se počnem kretati, onda odmah ogladnim. Ne znam trebam li uključiti sumnju na trudnoću s obzirom da sam neki dan prestala krvariti a nemam nikakve druge simptome. Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.10.2016. 18:15

Ne radi se o trudnoći ako ste uredno i na vrijeme imali prošlu menstruaciju.

Sara39

20.10.2021. 20:35

Poštovani, trenutno koristim probiotičke vaginalete te prilikom stavljanja vaginalete s obzirom da ja stvarno se potrudim što dublje staviti primijetila sam s lijeve strane čvrstu tvorbu djeluje mi okruglo i ne djeluje mi okvirno veće od 2,5 cm ali ju uspijem dokatknuti samo vrhom prsta jer je ipak malo dalje, s desne strane ne mogu ništa napipati, s obzirom da na svakom uzv mi je rečeno da je lijevi jajnik smješten uz maternicu nisko položen,, da li je moguće da to što sam opipala je baš taj jajnik, te s obzirom da sam imala medicinski inducirani pobačaj u 6 mjesecu od tad do sada sam radila više uzastopnih uzv, te su svi bili uredni,zadbjinuzv sam radila prije mjesec i pol, hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

21.10.2021. 14:10

Poštovana, to što pipate je vrat maternice (cervix)

Sara39

21.10.2021. 15:50

Hvala Vam puno na odgovoru, i ja sam pomislila da je vrat maternice, ali ga dosad nisam nikad tako osjetila,niti da je blago medioponiran, stvarno Vam moram reći da ste izuzetno ljubazan i strpljiv doktor sa svim našim pitanjima, još jednom se od srca Zahvaljujem na odgovoru,Lp.

Ivo Balenović, dr. med.

22.10.2021. 12:00

Nema na čemu.