Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


je li sve uredu sa trudnocom?


Autor Poruka

korisnik1501

02.04.2017. 12:25

Postovani, zadnja menga mi je bila 02.01-07.01, zatim sam vadila zub uz anesteziju 18.01, zubar mi je rekao da koristim sumeci brufen, koristila sam ga dva dana ali sam imala jake bolove, otisla sam opet do njega da se savjetujem sta da radim, i propisao mi je antibiotike zbog jakih bolova, i probiotike(prolife za regulaciju crijevne mikroflore), to sam pila do 26-27.01. Zatim sam 28og putovala za Norvesku i pila sam radovan tablete zbog mucnine u voznji, u putu sam dobila jako peckanje, i svrab, na podrucju usmina, i bile cu jako crvene, kad sam stigla u Norvesku koristila sam canesten kremu i jednu vaginaletu, ispirala se kamilicom i nakon par dana sve se povuklo. Htjela bih jos da napomenem da sam imala bolne grudi i 24.01 sam uradila test da se uvjerim da nisam trudna i bio je negativan, ali kad je doslo vrijeme da dobijem sljedecu megnu ona nije dosla, sacekala sam par dana, jer sam mislila da mi se nesto poremetilo zbog stresa, i putovanje, promjene klime, medjutim nista, otisla sam i kupila test za trudnocu kojeg sam uradila 13.02 i bio je pozitivan, zatim sam 16.02 uradila jos jedan i taj je bio pozitivan, zakazala sam termin kod ginekologa, ali morala sam cekati do 16.03, kad sam otisla uradila mi je vaginalniultrazvuk, potvrdila mi je trudnocu od cak 11 tjedana, pitala sam je li sve uredu, rekla je onoliko koliko ona moze vidjeti da jeste, beba je duga 4,1cm. Radila mi je nalaz mokrace i nasla je tragove krvi, pila sam terapiju penomax koju mi je prepisala, zatim mi je vadila krv nalazi su uredu, jedino imam nedostatak vitamina D Sljedeci pregled imam 16.05. Ja bih zeljela da cujem i Vase strucno misljenje i savjet sta dalje da radim, i mislite li da je sve uredu? Izvinite na opsirnosti, unaprijed Vam se zahvaljujem, i nadam se Vasem odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

03.04.2017. 18:55

Poštovana,
prema nalazu ginekologa radi se o urednoj trudnoći koja odgovara zadnjoj menstruaciji. Ništa od navedenog nije naštetilo plodu jer u prvih 10 do 14 dana nakon oplodnje embrio reagira po principu 'sve ili ništa' što znači da dolazi do pobačaja ukoliko je primijenjen teratogen u trudnoći. Za sada je sve u redu. preporučam redovite kontrole.