Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasnjenje menstruacije


Autor Poruka

zmaja21

17.03.2016. 20:40

Postovani,

Zadnju menstruaciju sam imala 18.2. Spolne odnose sam imala vecinom sa zastitom, nekad bez zastite al uvijek svrsi van mene, nikada se nije dogodilo da je svrsio unutra. Cikluse uvijek imam redovite 28 dana. Prije 7-8 dana pojavio mi se na donjem rublju iscjedak u malo vecoj kolicini i od tada mi je dosta suh i mrvi se pod prstima. Danas (17.03.) trebam dobit menstruaciju al od nje jos nista iako sam prije par dana imala sve simptome, bol u grudima (danas prestao) akne po licu, proljev... Inace mi nikad ne kasni. Zanima me koji je razlog iscjedak i zasto nisam dobila na vrijeme, nadam se da cu uskoro.
Lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.03.2016. 21:05

Kako da ja znam koji je uzrok kašnjenja kod vas. Na stotine je mogućih uzroka. O istima se informirajte u prijašnjim postevima koji govore o tome.

jesen

23.03.2016. 19:50

Pozdrav doktore ,da vam se javim m i kažem da sam se prije šest dana porodila carskim rezom ,i danas sam otpuštena iz bolnice i rečeno da moram na kontrolu u subotu ,,na dva mjesta mi bili crveno ali doktorica kaže da je to normalno i malo mi cut rana Jel to uobičajeno ja sam davno imala carski prvi put pa se i ne sjećam ali manje me bolio to sigurno ,njima u Austriji to sve normalno ,nisu mi dali nikakvu terapiju ,

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.03.2016. 20:15

Nije normalno ali je uobičajno. Postupite kao što vam je rečeno. Neki put nakon carskog reza procuri rana, razvije se serom pa neki put rana secernira i otvori se pa su nužnija češća previjanja i antibiotska terapija.

lejdib

23.03.2016. 22:20

Postovani doktore,
menstruacija mi kasni vec 5 dana. Imala sam odnose, uglavnom ne zasticene, ali praktikujemo prekinut snosaj. On je siguran da nikad nije svrsio u meni. Da li je trudnoca moguca?
Unapred hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.03.2016. 21:50

U teoriji da. Napravite ipak test.

tancica

18.05.2016. 15:40

Dobar dan doktore, uvijek ste ljubazni i dajete korisne savjete..
Nadam se da ce te me i ovja put smiriti..
Imam redovite cikluse koji traju 30 dana, mjesecnica 5-6. S deckom ne ulazim cesto u spolne odnose jer imamo vezu na daljinu. Naime, zabrinjava me kasnjenje mjesecnice koja kasni dva dana. Imala sam ceste spolne odnose u zadnjih desetak dana, uvijek smo pazili i koristili zastitu. Par puta smo praktocirali seks bez kondoma nekoliko sekundi, no on nije bio ni blizu ejakulacije. Plodne dane i dolazak mjesecnice vecinom pratim polozajem cerviksa i sluzi. Danas je nisko i tvrd no mjesecnice jos nema. Također unutarnja sluz mi je bijele vodenaste boje, ljepljiva među prstima bez mirisa, no na gacicama je minimalna. Je li normalam rakav iscjedak prije mjesecnice? U zadnji dva dana osjetim kratku i blagu bol u jajnicima, pogotovo kad ležim na boku. Imam li razloga za brigu? Unaprijed vam hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.05.2016. 22:25

Ne mogu znati da li ste trudna. Ako ste bila spolno aktivna i imali povremeno nezaštićene odnose, svakako napravite test na trudnoću.

KostarikaLove

26.07.2016. 16:05

pozdrav,imam pitanje...znaci kasni mi menga vec 10 dana,inace mi je razlika od do 20 dana,e sad posto pijem ljekove eutirox za stitnjacu moguce da je to..ali pijem ih vec 10 god i nikad mi nisu redovne,u zadnjih godinu dana je bilo 20 dana pa menga a sad kasne vec ohoho....nezz sta da radim...dali postoji mogucnost da sam trudna,jer imala sam spolni odnos sa deckom i trudimo se ostat trudni....blunk

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.07.2016. 21:00

Trudnoća je moguća. Napravite test na trudnoću.