Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasnjenje menstruacije


Autor Poruka

eza14

20.10.2012. 19:15

Pozdrav. Zelio samo poslati odgovor u neku vec otvorenu temu, ali nekako nije islo, pa sam odlucio otvoriti novu.
Razlog sto sam gost foruma je sljedeci.
Imam 18 godina i s djevojkom u proteklih godinu dana imam spolne odnose. Uvjek koristimo zastitu-kondom. Mjesecnica joj je bila redovita, osim jednom, kada je kasnila 5-6 dana.
No sada kasni vec mjesec dana. Malo sam zbunjen. Posto ne mogu zivjeti u neizvjesnosti, nagovorio sam djevojku da kupim test za trudnocu. Nakon 12-13 dana je test urađen, sve po upustvima(prvi jutarnji urin), i bio je negativan. Odahnuo sam, kao i ona, i dalje smo cekali menstruaciju. Naime, u planu je bilo da ide na pregled kog ginekologa, jer sam citao dosto o slicnim problemima na internetu, a to je bio najcesci savjet, ali nikako da ode, posto treba otici sa starijom sestrom koja puno radi. Uglavnom, sestra joj je rekla da se vjerojatno poremetio rad hormona(sestra nije strucna osoba). Narednih dana ce sigurno otici. Ja osobno mislim da trudnoca nije postojana, ali sam i dalje zbudnjen, zasto je izostala? Prije 3-4 dana imala je neko krvarenje(koje je bilo znatno manje) u kojem je bio prisutan taj neki dio maternice(ne znam tocan nazin, ali to je ono sto bude prisutno pri redovnoj menstruaciji). Treba mi strucno misljenje, a posto nisam siguran kada ce posjetiti ginekologa, znacio bi mi vas strucan odgovor. Je li trudnoca moguca ? Sto nam je ciniti ? Hvala !

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.10.2012. 20:35

Poštovani, otići na pregled. Razlozi su razni, od pcosa, cista, anovulacija,stresa, naglo debljanje, mršavljenje.
Dakle bez pregleda je teško reći. Svakako se ne radi o trudnoći.

Ivek_25

01.03.2013. 16:10

Zdravo!
Imam jedno pitanje.Menstruacija mi kasni 3 dana.prije 8 dana sam imala odnos s deckom al nam je to bio prvi put jer sam nevina usla u odnos bez kondoma al nije svrsio u mene.Imam jake bolove u donjem dijelu leda i grudi su mi natekle i bobuljice su mi se pojavile po licu..i prije mi je zbnalo kasniti 10 dana..Pa molim odgovor dali trebam uradit test trudnoce.Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.03.2013. 21:05

Ne trebate. Doći će menstruacija uskoro.