Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasnjenje menstruacije


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

22.01.2018. 19:15

Poštovana Mrs, ukoliko niste imali spolni odnos, tj. ako ne postoji mogućnost trudnoće sve ono što ste naveli može biti uzrokom kašnjenja menstruacije.

Gari

23.01.2018. 14:45

Postovani,
Posljednju menstruaciju dobila sam 19.12.17. Imala sam spolni odnos za Novu godinu sa zastitom medutim desila se nezgoda i na kraju odnosa kondom je ostao u meni ali ne cijeli. Otvor kondoma je bio vani. Par dana nakon toga kada je trebala biti ovulacija imala sam jake bolove u trbuhu tjedan dana. Nakon toga se smirilo i sad kada sam trebala dobiti menstruaciju 20.1. opet se pojavila jaka bol i ne prestaje. Napravila sam test, negativan je i nemam ni jedan drugi simptom trudnoce osim izostanka menstruacije i bolova u trbuhu. Zanima me postoji li ipak mogucnost da sam trudna ili se mozda radi o nekoj drugoj komplikaciji? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

24.01.2018. 09:25

Poštovana, da je kojim slučajem došlo do trudnoće, prema navedenim datumima, test bi to sigurno pokazao.

Martamarta

19.02.2018. 20:55

Postovani doktore,
Javljam Vam se opet u vezi neredovite menstruacije. Naime, nakon ciklusa od 65+ dana (jos nisam dobila menstruaciju), otisla sam svojoj doktorici koja mi je ponovno propisala Duphaston te da s 1.danom novog ciklusa krenem s Lindynette pilulama. Rekla je da mi hormonski status nece puno pomoci, na uzv su vidljivi mikrocisticni jajnici. Smatrate li da bih trebala pokusati s pilulama? Zanimaju me i nuspojave u vidu povecanja tezine, sto nikako ne bih htjela.
Lp i unaprijed hvala na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

20.02.2018. 15:50

Poštovana, svakako bi trebali probati s kontraceptivima. Kontracepcijske tablete ne uzrokuju debljanje. Progestin iz tableta može blago povećati apetit, ali Kontracepcijske tablete same po sebi ne uzrokuju porast tjelesne težine.