Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kašnjenje menstruacije, mogući uzroci?


Autor Poruka

Lillie

21.03.2014. 23:15

Pozdrav!

Imam par pitanja glede menstruacije. Naime, prošli mjesec je uranila 2 dana, došla je 18.2., a ovaj kasni dakle 3 dana. Zadnja je menstruacija trajala kao i uobičajeno, 7 dana, to je kod mene uvijek tako, no nije bila užasno obilna kako zna, već malkice blaža. Također sam u to vrijeme mestruacije imala i cistitis i nefritis, no izliječila sam se kroz dva tjedna. Nakon toga sam se prehladila, neku gripu sam dobila i to je trajalo evo do danas. Imam spolne odnose s dečkom, ali uz kondome + ejakulaciju izvan mene u taj kondom. To radimo svaki put. Imali smo zadnje odnose 1.3. i 8.3. Mene inače tjedan prije menstruacije boli kičma i kako se ona bliži, bole i grudi. No mene ovaj put grudi uopće ne bole, a dolje me boli i osjetim zadnjih par dana ubode kao pred menstruaciju te i dalje bol u donjem dijelu leđa. Meni je trenutno svašta na pameti i lako se usekiram oko gluposti i paničar sam, tako da me ne bi čudilo da menstruacija zato i kasni. Osjetim vlagu u rodnici i imam zadnjih dana sirasti iscjedak bez mirisa, pomalo i grudast. Ne znam što bih više dodala, počela sam misliti i da sam možda trudna, premda je to gotovo nemoguće ovom našom praksom. Molim Vas da mi pomognete nekim savjetom.

Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.03.2014. 12:25

Prema opisanom ne radi se o trudnoći. Upalu u rodnici liječite Canesten vaginaletana kroz tri večeri.

Lillie

23.03.2014. 14:15

Evo ni danas ništa. Ali ja ne vjerujem da imam kandidu; ja sam to imala prije 2 godine i to se puno drugačije manifestiralo uz popratne efekte poput abnormalnog svrbeža i neugodnog mirisa. Ovo naime ima skroz tipičan miris vaginalnog iscjetka, onaj koji ne možemo niti definirati zapravo, ali nema neugodan miris nikako. Na milijun stranica sam čitala i u nekoj skripti o ginekologiji, da je skroz normalan vaginalni iscjedak pahuljast, viskozan, bijel te bez mirisa normalan na početku i kraju svakog ciklusa - osim ako ne uzrokuje nelagodu, bol i svrbež - a ja to nemam. Osjetim i dalje bol u zdjelici, donjem dijelu kičme, čak mislim i jajnika. Usto mi svakodnevno barem jedan prišt iskoči kao inače pred menstruaciju, ali boli u grudima ovaj put nema. Ne znam da stvarno odem kupiti test za trudnoću pa da se makar tih banalnih primisli oslobodim i da se naručim kod svoje ginekologinje ako ne dobijem do kraja ovoga tjedna... Jer zaista ću izludjeti uz svoju sklonost paničarenju. Usto, zaboravih reći da 8.3., nakon spolnog odnosa, prošlo je cca 2 sata, otišla sam na toalet i na papiru sam pri brisanju primjetila malo krvi, mislim vjerojatno jest krv dok je bilo crveno, ali nije bilo jako. Bilo je krvi recimo veličine zrna graška, dakle oskudno i samo ta jedna kap. Pošto to nije vrijeme menstruacije niti ičega što bi moglo uzrokovati normalno krvarenje žene, ima li to možda veze sa spolnim odnosom koji je prethodio tome - možda se nešto nadražilo, pukla neka žilica, nešto suša rodnica, nešto slično tome? Je li moguće da to ima veze s kašnjenjem menstruacije? Radi li se o implantacijskom krvarenju? Također, nedavno je jedna žena koju osobno poznajem doznala da je trudna nakon 3 mjeseca - nije imala pojma uopće da je trudna i tvrdi da je imala menstruaciju 3 mjeseca, ali navodno slabiju - te nikakve simptome trudnoće. Nisam znala što misliti o tome, iskreno, čini se nevjerojatno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.03.2014. 18:45

Odgovorio sam vam što mislim o vašem problemu. Nemam vremena čitati postove od pola strane, a sve ste ponovili kao u prvom pitanju.
Stoga odgovor gore vrijedi i dalje.