Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kiretaza


Autor Poruka

Jenisej

03.11.2015. 09:55

Postovani!
Molim za savjet.51 godina....javila sam se kod ginekologa,zbog bolova u doljnjem dijelu trbuha.Bolovi su trajali oko 3 mj,nakon kure tableta Provera.Uzv mi je utvrdjeno da mi je stjenka maternice zadebljana,i da moram na kiretazu.Kiretaza je obavljena,anestezija spinalna.Poslije kiretaze,nema krvarenja,malo bolova i glavobolja,koja je sanirana za tri dana(zbog spinalne anestezije).Nema iscjedka...Papa test u redu..phd nalaz u redu...maleni polip skinut sa kiretazom.Nisam pila niti dobila,nikakve tablete poslije kiretaze.Nakon mjesec dana,poceli su opet bolovi,lijevi jajnik malo vise boli.Sad sam u brigama,zasto opet boli,ako je uzrok bilo zadebljanje..koje je ostrugano...kad cu dobiti menstruaciju,i ako cu ju uopce dobiti s obzirom na godine.Otkud ta bol,i jel cu ja svako malo ici na kiretazu.Hormoni stitnjace,svi u redu.
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.11.2015. 19:35

Nećete ići na kiretažu ponovno ako je PHD nalaz uredan. Bol može biti zbog toga jer niste dobili menstruaciju.
Također treba isključiti i upalu u ginekološkom sustavu. Potrebno bi bilo ako se sumnja na upalu napraviti cervikalne briseve i urinokulturu.