Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


klamidija


Autor Poruka

Dekili

30.09.2013. 17:40

Postovani doktore
Dakle ja vec neko vrijeme imam nekakvih smetnji koje ne mogu rijesiti.Imam bolove pri mokrenju i mislila sam da je u pitanju upala mokracnog mjehura jer sam prije imala e-coli u mjehuru i bubrezima pa sam otisla kod doktorice i ona mi je prvo dala nolicin 400mg no posto me je usred terapije pocelo opet boljeti prekinila mi je terapiju i dala zinnat 125mg ali nikakvog uspjeha. Medjutim pokusala sam poslije toga s medazolom 500 jer saam pomislila da je mozda vaginalna upala ali takodjer nista.posto me je od tih svih antibiotika pocelo svrbiti koristila sam caneaten kremu (svrab nestao) no i dalje me pece i to sad i u fazi mirovanja ali jos jace kad mokrim.iscjedak mi je nekad bjelkast nekad proziran ali kad se sasusi na gacicama bude zuckast..menstruacija je redovita ali vec duze vrijeme je minimalna traje 6 dana ali malo curi..dali je moguce da je to klamidija??? Molim vas da mi pomognete sad(

Dekili

30.09.2013. 18:00

Oprostite zaboravila sam napomenuti da ponekad imam tupu bol u doljnjem dijelu trbuha i da papa test sam radila i bio je uredan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.09.2013. 23:00

Napravite cervikalne briseve i urinokulturu jer previše eksperimentirate s antibioticima bez uspjeha.

234

30.10.2013. 14:55

Poštovani
Moj suprug je imao klamidiju,oboje smo pili dosiciklin 10dana, peckanje je prestalo,nakon toga imali smo odnos bez zaštite, moj suprug opet osjeti veliko peckanje kod ejakulacije i nakon, te tokom mokrenja i dana pecka ga vrh penisa.Ja osjetim peckanje,imam crvenilo te me pecka kod mokrenja.
zanima me Vaše mišljenje,te da li je moguće to od gljivica ,zbog antibiotika ili se radi radi opet o bakteriji?što bi trebali napraviti?
Hvala unaprijed!!!
LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.10.2013. 16:30

Moglo bi biti i jedno i drugo. Probajte koristiti Canesten vaginalete i kremu. Morate ponoviti cervikalne briseve kao i on bris uretre da se vidi da li je ista sanirana. Nakon antimikotske terapije svakako.

ana87

12.11.2013. 13:25

Poštovani,

Prije mjesec dana urađen papa test-negativan, preko UZV-a pronađen miom od 5mm. Imam bijelo pranje mjesecima. Završila sa terapijom orvagil vaginaleta (kontrola u ponedjeljak), prije njih koristla neo penotran vaginalete. Rezultati brisa uvijek prikazuju III grupu. Simptomi koje osjećam su bol u predjelu oba jajnika, bol u donjem i gornjem dijelu stomaka, kao i bol u predjelu bubrega. Desna strana stomaka gotovo uvijek natečena. Prije godinu dana dijagnostikovan kolitis umjerene aktivnosti. Menstruacije neredovne.

Dali je moguće da se radi o klamidiji ili nekoj drugoj bolesti ? Koji je razlog da bijelo pranje toliko dugo traje ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.11.2013. 00:35

Moguće je. Svakako napravite cervikalne briseve za početak.

ginai8

20.11.2013. 22:45

Dobra večer!
Imala sam klamidiju prije otprilike mjesec dana i uspješno se izliječila od iste. Pila sam antibiotik Azitromicin. Partnera sam obavijestila no on nije pošao na liječenje. Imali smo spolne odnose i 2 puta nam je pukao prezervativ, ali je odmah izvadio spolni ud. Zanima me je li moguće da sam opet zaražena klamidijom?

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.11.2013. 21:10

Moguće je.

lulu15

26.11.2013. 12:20

Postovani,
prije 20-ak dana sam bila na kompletnom pregledu kod ginekologice na deckovu inicijativu. On je osjetio peckanje pri mokrenju i otisao je kod urologa na pregled. Dao je 3-4 brisa, mokracu i ejakujat na analizu, dijagnosticirana mu je klamidija i dobio je Sumamed kao terapiju.
Meni je napravljen papa test i na samom pregledu ustanovljena mi je upala (na nalazu pise kolpitis) i ginekologica mi je dala Macmiror complex vaginalete 12 dana te Lactogyn kapsule 6 tjedana. Nakon 10-ak dana nazvala me i rekla da je sve ok, samo prisutna bakterijska upala i da mi je dala odgovarajucu terapiju, te da se vratim za 4-6mj da opet napravimo papa test.
Nije mi direktno rekla da imam klamidiju ali posto decko ima, sigurna sam da imam i ja.
Mene sada brine dali je ta terapija odgovarajuca jer sam puno citala po internetu i nigdje nisam naisla da se klamidija lijeci macmiror vaginaletama nego se uvijek navode drugi antibiotici, pa me zanima trebam li jos nesto uzimati uz njih i nakon koliko opet moram na pregled. Volim uvijek cuti drugo mišljenje a i sama sam jako zabrinuta oko tog lijecenja.

Zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.11.2013. 23:25

Svakako se klamidija ako je prisutna ne liječi samo vaginaletama jer iste na nju ne djeluju.
Prvo i osnovno napravite cervikalne briseve te ako se izolira terapija mora biti radikalna i agresivna da se sanira jer može napraviti velike smetnje u ginekološkom sustavu žene.

maki91

05.02.2014. 20:25

Postovani,

Konstatovana mi je klamidija (mogucnost zaraze je pre 5 meseci). Prepisan mi je doksicilin, 200mg 14 dana. Jos pre uzimanja leka pre ovulacije dobila sam bol u jajnicima, koji je meni karakteristican pred i za vreme menstruacije. To je prestalo posle ovulacije. Na 10tom sam danu terapije i pocelo je prvi put u zivotu da mi se javlja ucestalo mokrenje, koje se ne moze zadrzati. Imam poriv konstantan i odmah posle uriniranja. U toku noci nemam taj problem. To traje vec 2 dana. Zakazana mi je kontrola tek za vise od mesec dana. Na doksicilinu ne pise da su ovo nezeljena dejstva i sve mi izgleda kao upala mokracnih kanala, ali kako sada u toku lecenja tek da se javi, i sta mogu po tom pitanju preuzeti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.02.2014. 22:00

Uzimajte urološki čaj, urosal lady, brusnicu, probiotike lokalno u rodnicu.

gabi1212

13.02.2014. 12:25

Smije li se raditi bris na klamidiju, mikoplazu i ureaplasmu za vrijeme terapije Dalacin kremom (Gardnerella na papa testu)?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.02.2014. 17:05

Ne, tek dva tjedna nakon terapije. Da ne bi dobili lažni nalaz.

miana28

06.05.2014. 23:30

Štovani doktore,

trebam vašu pomoć...papa uredan, bris cerviksa sterilan, klamidija i mycoplasma negativna, ali ureaplasma pozitivna. 10 dana sam pila Doksiciklin i koristila vaginalete, nakon terapije kontrolni brisevi svi uredni nemam više ureaplasmu. Moj partner u međuvremenu radi briseve i pozitivan je na ureaplasmu i klamidiju, pije antibiotike i radi kontrolne briseve i opet je klamidija pozitivna, njegova doktorica kaže da i ja moram imati 100% klamidiju, ali nije aktivna, mene zanima da li je to moguće, nigdje se nisam susrela sa tim terminom da klamidija postoji, ali nije aktivna...što Vi kažete i što mi savjetujete?!

unaprijed zahvalna

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.05.2014. 01:40

Ako nije detektirana na brisevima onda je nemate.

miana28

08.05.2014. 19:10

Imam još jedno pitanje za doktora....iz vaše prakse i iskustva da li je moguće da je jedan partner pozitivan, a drugi negativan na klamidiju?! Doktorica moga partnera tvrdi da to nije moguće, a nama se upravo to dogodilo, moj bris je negativan, njegov pozitivan, a imali smo odnose bez zaštite.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.05.2014. 21:25

Vidio sam to u praksi. Stvar je testova kojima se detektira i o njihovoj osjetljivosti. Vjerovatno je u tome problem.

ius2

06.06.2014. 12:45

Oprostite doktrore ali ne znam gdje da pitam ovo pitanje, ugl. Zanima me je li moguce prenketi hiv ukoliko je doslo do penetracije penisa u vaginu ali bez ejakulacije, eventualno da je bilo sekreta i sluzi prostate.. Jos jednom se ispricavam jer je pitanje postavljeno vjerojatno na krivoj temi. Unaprijed hvala na odgovoru.