Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


klamidija


Autor Poruka

pici56

14.12.2014. 15:35

pardon, ureaplasmu.
I zanima me još pošto se prenosi spolnim putem, a dečko nije dosta dugo imao seksualne odnose prije mene, jel moguće da sam ja od njega pokupila, i da li ja to možda duže vrijeme imam, i on, a da nije znao...

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.12.2014. 21:45

Moguće je jedno i drugo.

beeeee

06.02.2015. 14:40

Postovani,partner i ja smo popili dozu azitrima, i ponovno mi je pozitivna klamidija. Inace citala sam da se u vecini slucajeva izlijeci jednom turom antibiotika. Mozetr li mi reci gdje je problem? A ja simptoma uopce nemam...ni partner... Hvalaa

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.02.2015. 16:45

Ponovite terapiju prema antibiogramu. Npr. tetraciklinima ili eritromicinom.

female

08.02.2015. 12:00

Poštovani,
htjela bih se testirati na klamidiju, gonoreju i mikopazmu/ureaplazmu. Postoji jedan problem, moja soc.ginekologica me može naručiti tek za mjesec dana na papa test pa ako papa test bude loš onda me bude naručila za mikrobiološke briseve. To znači da bih morala čekati oko 3 mjeseca i više na briseve, što je dosta dugo s obzirom da se radi o bakterijama koji mogu dovesti do velikih komplikacija (neplodnosti). Kod privatnika ne mogu jer sam još uvijek studentica i financijski sam ovisna o roditeljima. Mene zanima mogu li mene primiti u nekoj Kliničkoj bolnici da mi oni tamo naprave briseve pa da ide preko HZZO? Znate li gdje bi se mogla testirati na navedene bakterije a da ne plaćam 800kn i više? Naime ginekologica mi ne da uputnicu da mi briseve uzme privatnik pa da onda odnesem u Rockfellerovu.
Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.02.2015. 17:05

Poslušajte svoju ginekologicu. Prvo papa test. Liječnik je taj koji indicira pretrage a ne vi kao pacijent.

beeeee

11.02.2015. 12:55

Poštovani, moja ginekologica mi je dala nakon azitromicina, silapen k za klamidiju. jel pencilini djeluju na klamidiju? malo sam gledala i nigjde ne mogu pronaći.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.02.2015. 20:00

Ne djeluju naravno.

pici56

18.02.2015. 16:20

Poštovani, koristim Macmiror vaginalete, i rekla mi je doktoica kad završim s njima i kad mi menstruacija prođe (ako ju dobijem u tom razdoblju) da idem izvadit krv, točnije tumorske markere, 13.02.sam trebala procuriti al još nisam. U četvrtak navečer stavljam zadnju vaginaletu pa me zanima da li odma u petak ujutro mogu vadit krv ili da pričekam ponedjeljak?

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.02.2015. 09:45

Pričekajte ponedjeljak.

Sweet24

28.04.2015. 18:10

Postovanje! Imam 23 godine. Prije jedno mjesec dana bila sam na privatnom ginekoloskom pregledu (kod ginekologa koji je inace i strucnjak za neplodnost). Dosla sam zbog tupih bolova u donjem djelu trbuha koji su trajali tjedan dana. Ultrazvukom je posumnjao da mi je AMH smanjen za godine i poslao me da izvadim AMH,on je iznosio 18,49 pmol/L. Prema referentnim intervalima ja sam shvatila da mi je AMH zadovoljavajuci ali dr.kaze da je nizak za moju dob i da takav AMH imaju zene od 30-tak godina. Preporucio mi je Balera pilule (da sacuvam jajne stanice). Pa sad ne znam dali da ih pocnem piti ili ne? Dali ce mi one uopce pomoci? Kontracepciju do sad nisam pila. Isto tako dijagnosticiran mi je sactosalpinx na oba jajovoda. Ultrazvukom se jasno vide vrecasta prosirenja. Dr.je posumnjao na klamidiju. Napravila sam bris i bio je pozitivan. Pila sam Sumamed 3 dana po 2 tablete dnevno,kao i moj partner. Ovih dana bi trebala ponoviti bris. Trenutno me nista vise ne boli,iscjedak je normalan. Svake godine idem jednom do dva puta na pregled,cisto da vidim dali je sve ok i vec godinama je Papa test i ultrazvuk bio uredan,a prije 2 godine i bris na Klamidiju negativan. Nikada nista,cak ni gljivice nikada nisam imala i zato su mi ovi nalazi kao grom iz vedra neba. Pitala sam dr.dali se takvi jajovodi mogu izljeciti,a on je rekao da mi preostaje laparoskopija ili potpomognuta oplodnja,ukoliko se odlucim za trudnocu. I da napomenem - zadnjih godinu dan,svako 2 - 3 mjeseca imam krvarenje sredinom ciklusa. Zadnje krvarenje sam dobila 16.dan ciklusa (obilnije nego inace) i trajalo je 15 dana. Molim vas vase misljenje o tome kolike su sanse da uz zacepljene,vrecaste jajovode (sactosalpinx) i los AMH mogu prirodno zatrudniti. I dali je bolje da odmah krenem s pretragama i pokusajem trudnoce ili mogu cekati jos par godina,s obzirom da mi ni AMH nije najbolji. I zanima me dali je mozda infekcija klamidijom trajala neko duze vrijeme,a da nisam primjetila, s obzirom da su mi jajovodi postali vrecasti. I dali je moguce da mi na sljedecem pregledu nakon izljecene klamidije jajovodi budu opet normalni ili je napravljena nepovratna steta na njima? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Veliki pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.04.2015. 22:00

Savjetujem da napravite kontrolni cervikalni bris. Ne vjerujem da imate oba jajovoda neprohodna.
Ponovite bris i kontrolni uzv nakon menstruacije. O tome će ovisiti daljnji postupak.
Ako je prisutan sactolpinx treba napraviti laparoskopiju.

Brantina

11.09.2015. 10:05

Poštovani, trudna sam 17 tjedana. Jučer sam saznala da imam klamidiju. dobila sam Erythromicin od 500 mg. Prvi Papa test u trudnoći mi je rađen u srpnju i nalaz je bio uredan da bi sad nakon dva mjeseca ponovili nalaz i otkrije se klamidija. Zanima me kako je to moguće obzirom da sam s istim partnerom cijelo vrijeme? Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.09.2015. 16:50

PAPA test nije dovoljno senzitivan za otkrivanje klamidije. Sugeriram cervikalne briseve.

purger123

08.12.2015. 08:15

pozdrav,
imam 19 god i nisam imao spolne odnose ali prije nekoliko god doma su se neki zarazili sa klamidijom i HPV...
izljeceni su ali me zanima jel sam se ja mogo zaraziti ako koristimo istu kupaonicu ? sto se tice hpv mislim da sam tu siguran da to nemam jer nemam nikakve izrasline na penisu.. sve izgleda normalno..

ali ujutro me cesto pecka penis tijekom mokrenja kad se probudim
da napomenem da su mi prije god dana nadjeni kamenci u bubrezima i jedan sam izmokrio ali prije neg sta sam izmokrio jako me peklo (nenormalno) i onda sam sljedeci dan izmokrio..

evo neki dan sam osjetio opet bol u bubregu al je prestalo nakon 3 min (nis strasno)

cito sam tu poruke i napisali ste da se moze klamidijom zaraziti samo spolnim putem...
i nekad kad mastrubiram ostane mi sperma u penisu i zna me peci al nekad ne ?

pito sam jednog doktora kako se prenosi klamidija a on je rekao samo spolnim putem i da se ne moze kupaonicom ili wc-skoljkom prenesti..
i radio sam prije god dana urinokulturu i nadjena mi neka bakterija acinobakterija i izljecio sam ju sinersulom i opet moro ponoviti urinokulturu i bilo je sterilno..
cak si mislim da imam i HIV al evo sto vise razmisljam o tome svemu sve me vise pece al samo kad se probudim i onda popijem vodu i nema peckanja cijeli dan

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.12.2015. 23:00

Ne brinite. Niste se zarazili niti jednom bakterijom a niti virusima. Spolni način je glavni način prijenosa hpva i klamidije.
Pečenje tijekom uriniranja je jer premalo pijete tekućine ili imate upalu mokraćne cijevi.

andrijanadija

12.12.2015. 00:00

Poštovani doktore. Imam ureaplazmu, na izveštaju postoji lista antibiotika koji se preporučuju. Alergična sam na penicilin i uzela sam eritromicin 3x1. Da li su potrebne neke vaginalete i koje biste mi preporučili?
Unapred zahvalna.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.12.2015. 21:50

Eritromicin se uzima 2x2 a vaginalete npr. Dalacin.

slavoljupka

25.01.2016. 19:15

postovani doktore trebam pomoc ... pijem logest oko godinu dana imala sam spolne odnose 13,01 , 15,01 , 17 i 18,01 bez kondoma ali decko nije svrsio u mene ... imam jos dvije tablete za popit i u subotu bi trebala dobit menstruaciju... decko je na testiranju bio pozitivan na klamidiju sto je 99 % da sam i ja zarazena zato sam danas dobila od doktorice 2 kutije antibiotika i vaginalete.. sad ono sto mene brine je sto vec danas osjecam cudnu bol u jajnicima i pojavio mi se smeckasti iscjedak znam osjecat i mucninu u toku dana i imat temperaturu pred vecer do 37,2 sad me zanima dali je moguce da je to od klamidije koju treba izljecit ili ipak treba postojati strah od nezeljene trudnoce.. molim vas za vase misljenje lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.01.2016. 19:30

Ne radi se o trudnoći. Radi se o probojnom krvarenju uz pilule. Svakako potrošite antibiotike, premda ste trebali ipak prije napraviti cervikalne briseve.