Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje nakon spolnog odnosa


Autor Poruka

OFF

12.09.2012. 10:55

Poštovani,

sinoć nakon spolnog odnosa,a pri obavljanju nužde(pola sata nakon odnosa) primjetila sam krvarenje.Stavila sam higijenski uložak i do jutra krvarenja više nije bilo.Jutros nakon mokrenja sam na papiru primjetila sluz na toaletnom papiru i bilo je malo sukrvice.Zadnju menstruaciju sam dobila 05.09 koja je završila prije 2dana.Rodila sam prije skoro godinu dana i od tada primjecujem da se jako teško navlažim..to jest treba dosta vremena..dali suhoća rodnice može biti razlog ovog krvarenja? nikad mi se to prije nije dogodilo..inače su mi ciklusi dosta neuredni,30-35-40-45 dana..ova zadnja menstruacija mi je došla na točno 28dana,tako da sam se ugodno iznenadila..zadnji papa test sam radila prije 10mjeseci,2mjeseca nakon poroda i bio je ureden..u ponediljak imam termin kod ginekologa radi novog papa testa i dogovora oko ugradnje spirale..svakako cu mu spomenuti i ovo krvarenje,a do tada bi molila Vaše cijenjeno mišljenje..
Još bi Vas molila savjet,s obzirom da su mi ciklusi dosta neuredni i obilni(jako obilni su jedino kad dosta kasni;ako mi menstruacija dođe na vrijeme ili par dana zakašnjenja onda je krvarenje malo manje obilno.)koja vrsta spirale bi mi odgovarala?

Unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.09.2012. 11:15

Poštovana, najvjerovatnije se krvarenje dogodilo od plićih ozljeda rodnice , ili iz ranice na vratu maternice koja se često vidi te je uzrok kontaktnom krvarenju.
Također u obzir dolazi i upala u ginekološkom sustavu, polipi te miomi.
Svakako je suhoća rodnice jedan od dodatnih elemenata znog koje tijekom odnosa dođe do plićih ozljeda rodnice.
Spirala vam svakako neće pomoći u regulaciji ciklusa a moj savjet je lng uložak dakle Mirena.

puskinova

17.09.2012. 19:55

Ovako...
Stupila sam u sexsualne odnose prvi put pre mesec dan,medjutim jako su bolni(ne mozemo da idemo jos uvek do kraja) i posle svakog odnosa dobro iskrvarim,kao kontraceptiv koristim pilule i nemam nuspojava.
Danas sam otisla ginekologu(na zakazanu kontrolu od mesec dana) da joj kazem svoj problem i da dobro reagujem na pilule,ali ona je odbila da me pregleda posto imam stomacni virus i rekla mi je da dodjem obavezno sledece nedelje pa da vidimo u cemu je problem.Ali ja trebam da dobijem u ponedeljak,tako da ne verujem da ce pregled biti obavljen,a doktorka je od 1.10.na odmoru.

Zanima me da li trebam da brinem zbog krvarenja(moram da napomenem da posle nemam nikakve bolove) nakon svakog pokusaja odnosa ili je to normalno s obzirom da tek stupam u iste?

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.09.2012. 23:10

Poštovana krvarenje je iz plićih ili dubljih laceracija rodnice.
Svakako savjetujem da nemate odnose prije nego vas se ne pregleda.

Xoxox16

14.07.2013. 16:00

Postovani,

nakon duzeg vremena sam dobila menstruaciju, pravila sam pauzu od uzimanja pilula sada sam sa prvim danom menstruacije pocela opet da ih uzimam u pitnju su yazz, 7 dana sam imala menstruaciju nakon toga mi je svaki dan na dnevnom ulosku bilo u tragovima tj. tackicama, 10. dan(prekljuce) mi se i dalje to pojavljivalo, uvece sam imala spolni odnos, pred kraj kao da me je decko malo jace udario unutar vagine, zabolelo je al` smo nastavili dalje, nakon toga je bilo krvi i prestali smo , krv je isla i sutradan malo vise kao rozikasta sluzava, pa je nakon toga prestala i onda danas opet, da napomenem da imam ranicu na materici dobrocudnu koja zarasta, e sad trebalo bih putovati sutra vece i ne znam da li imam vremena otici ginekologu i da li se treba brinuti?
POzdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.07.2013. 22:50

Ne trebate. Radi se valjda o kontaktnom krvarenju iz ranice ili spotingu zbog uzimanja pilula.
Pratite dalje.

mm2125

29.03.2014. 00:25

Poštovani,
Poslednja 2 puta nakon spolnog odnosa sam primjetila krvavu sluz na krevetu a kasnije i na gaćicama (tj. roze boje). Pri tome nisam imala nikakve bolove niti išta slično. Poslednju menstruaciju sam imala 17.03. koja je završila prije 7 dana. Da li je upitanju nešto ozbiljno ili se može riješiti bez posjete ginekologu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.03.2014. 21:00

Vjerovatno je od laceracija tijekom odnosa. Ne trebate na pregled.

vallesa

27.05.2014. 11:00

Poštovani,

zadnja dva, tri puta nakon spolnog odnosa primjetim krvarenje. Od 03-09,04 sam imala menstuaciju, nakon te od 28,04 do 04,05, nakon toga sam opet 13,05 dobila i 16,05 mi je završila. Svaki puta nakon toga, poslje spolnog odnosa primjetim krvarenje. kod moje ginekologinje se čeka mjesec dana a ja za tjedan dana idem na more raditi na 3 mjeseca. Zanime me jel imate kakav savjet ili nesto. Da nekad mi i tijekon dana dodje (malo). Inače mi menstruacija nije redovna, primjetila sam da je to zbog promijene vremena, ali nikad ovako nije bilo.

Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.05.2014. 11:50

Moguće je krvarenje od odnsoa, dakle ozljeda ulaska u rodnicu ili same rodnice, kontaktno krvarenje iz ranice na vratu maternice, možda imate polip, ili cistu, miom. Odavde možemo svakako govoriti samo o mogućim uzrocima. Koji je uzrok kod vas uvijdjet će se ginekološkim pregledom.

saya

09.06.2014. 09:40

Poštovani,

1.5. sam imala spolni odnos sa dečkom. nakon toga, dobila sam menzes 14.5.. Međutim, nakon menzesa, osjećala sam blage mučnine (koje su prestale nakon sedam dana), i iscjedak mi je blago pojačanog mirisa i žućkaste boje. Zatim, sada 6. 6. sam imala odnos sa dečkom ponovo, međutim neposredno nakon toga prokrvarila sam i bilo je poprilično obilno na donjem vešu. Stavila sam higijenski uložak međutim ujutro apsolutno ničega nije bilo. 7.6. smo ponovo imali odnos, međutim više nije bilo krvarenja. Imamo nezaštićnen spolni odnos, metoda prekinutog snošaja. Zanima me od čega bi sve to moglo biti? Sljedeće sedmice idem na ginekološki pregled, međutim voljela bih kada bi barem okvirno znala o čemu je riječ, da li je moguće da je u pitanju neka infekcija, ozbljeda its? U trudnoću ne vjerujem jer sam imala menzes 14.5..

Hvala Vam mnogo

LenoreRaven

09.06.2014. 13:55

Poštovani,

28. 3. sam imala spolni odnos bez zaštite, ali je bio prekinut, tj. nije ni došlo do ejakulacije. To je bio dan prije menstruacije, koju sam slijedeći dan dobila. Slijedeći mjesec je kasnila (inače ih imam redovite) i imala sam danima bolove u jajnicima i donjem dijelu trbuha, ali na drugačiji način nego kako mi je inače prije menstruacije, i dobila sam je 2. 5., bilo je normalno ali je kraće trajala i u manjem obimu nego inace. Ovaj mjesec još uvijek nisam dobila i imala sam grčeve u trbuhu 3 dana kao da ću je dobiti, ali nažalost do sada ništa. Da li postoji mogućnost da sam trudna, ili je nešto drugo u pitanju? Puno hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2014. 18:00

Saya mislim da se radi o upali u rodnici, a koji je uzrok kašnjenja, ne znam.
Pročitajte u prijašnjim postovima.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2014. 18:05

Lenore, mislim da se prema opisanom ne radi o trudnoći.

meri0805

03.02.2016. 10:50

Postovani,veceras sam imala spolni odnos i nisam seuspijela totalno navlaziti.Sada kada sam obavljala veliku nuzdu nakon brisanja primjetila sam dosta krvi.Takodjer mi je ovo tek 2.spolni odnos.Ima li to kakve veze?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.02.2016. 19:20

Vjerovatno je od nepripremljenog odnosa došlo do krvarenja iz plićih ili dubljih laceracija rodnice.

Marse77

15.02.2016. 00:05

Poštovani,
Menstruaciju ocekujem za 9 dana i po kalendaru su mi neplodni dani. Večeras sam imala spolni odnos, nezaštićen i koji je kratko trajao. Nije svršio u mene, ali kad ga je izvadio po njemu je bilo kao bijelog iscjedka i sad ne znam je li to zbog mene ili zbog onoga što nekad izlazi iz muškog spolnog organa i prije nego svrši? Da li je moguće da sam trudna i koje bi tablete bez recepta mogla uzeti "za dan poslije" jer sam premlada da bih postala majka? Molim Vas odgovorite

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.02.2016. 18:15

Ako su doista neplodni dani , nije bilo ejakulacije, stoga vam ne treba pilula za dan poslije.

Sosana

16.02.2016. 18:05

Postovani,sinoc sam imala seksualni odnos nakon godinu dana i prvi problem je sto je decko svrsio brzo a nismo koristili zastitu i izvadio je penis tek kad je svrsio i ja sam to osetila medjutim poceo je da panici jer nije bio 100% pa je uspanicio i mene, a ja se plasim da uzmem pilulu za jutro posle jer su moje prijateljice imale nuspojave i hormoni su im poludeli. Sta da radim? Dan-dva pre seksualnog odnosa je meni prestao ciklus.
A drugi problem je taj sto danas nakon sto sam se istusirala i presvukla posle par sati videla da imam krv na gacicama,ne puno ali dovoljno da se uspanicim.
Molim vas mi odgovorite sto pre. Hvala puno unapred!!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.02.2016. 21:25

Uzmite pilulu za dan poslije.