Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje tijekom odnosa


Autor Poruka

Elena Gabriella

18.04.2015. 15:50

Postovani, molim Vas savjet. U zadnjih nekoliko mjeseci mi se prilikom svakog odnosa pojavljuje krvarenje koje nakon odnosa odmah prestaje. Imam 36 godina, dva uredna poroda (zadnji prije 4 g), papa test prije 2 mj uredan samo muku mucim s gljivicama i gardnerellom. Trenutno je i to sanirano. Medjutim imam ranicu na grlicu otkako sam pistala seksualno aktivna. Cak sam i prilikom uzimanja pape malo prokrvarila i rekla sam doktorici za navedeni problem, medjutim nije mi pomogla jer je papa nalaz uredan! A ja vec zazirem od odnosa jer znam sto ce se dogoditi. Inace, to krvarenje nije popraceno bolovima, sve je u redu. Molim Vas recite mi sto mi je ciniti jer ovo nema smisla. Jesu li potrebni brisevi jer ih nisam radila od zadnje trudnoce? Ala sam jedno vrijeme problema s ciklusima i cistama ali to smo rijesili uz pomoc duphastona. Nadam se da sam Vam dala dovoljno informacija. Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.04.2015. 19:25

Ako se radi o kontaktnom krvarenju iz ranice morate napraviti cervikalne briseve i terapiju započeti prema antibiogramu.
Također se proba konzervativna terapija ranice uz premazivanje albothylom ili ecg kada se ista kirurški rješava.