Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


KRVARENJE U TRUDNOCI


Autor Poruka

Lojpurusa

27.12.2012. 11:05

POSTOVANI DR
Ja sam po kalendaru u 13 a po ultrazvucnom u 12 nedelji i 4 dan.Molim vas za misljenje i savet.Sinoc sam prokrvarila i imala sam kao neke grceve u stomaku tj.lakse bolove.U bolnici su me pregledali vaginalno i ustanovili da krv dolazi iz materice tj.vidi se na ul.zvuku tamnije mesto(odakle ide izmedju placente i posteljice ako se nevaram).Ja sam sva u strahu verujte eto kazu da je beba i dalje ok plodova vodica tajodje ok nista drugo nema cak i grlic je zatvoren.Jedino su mi rekli da mirujem i da pijem
magnezijum 2 puta na dan.Meni sto je Dr.rekla je da povecam utrogestan na 3 puta na dan ä 100mg.,E sad imam osecaj kao da sam puna gasova Bogu hvala bolovi su prestali jedino me cesto tera da mokrim.Na ulosku nema obilnog krvareja ali je svako uriranje krvavo.Molim vas kakvo je vase misljenje da li je moguce odrzati trudnocu i za koliko dana bi trebalo da stane krvarenje?Hvala vam unapred na odgovoru jer sam sva zabrinuta.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.12.2012. 17:00

Smeđi iscjedak će potrajati još do 7 dana. Važno je da nema svježeg novog krvarenja.
Terapija je u redu i savjetujem strgo mirovanje tj. ležanje u krevetu.
Svakako napravite urinokulturu.

Lojpurusa

27.12.2012. 21:05

Postovani Dr
Jesam sveže krvarila zato i pitam.Evo za sad je dobro prestalo je bogu hvala.Nije
Imalo ni kada da menja boju.Oko 3Jan.je moja sledeca kontrola kad
Bi trebalo plod da se celokupni pregleda sto se da ustanoviti jer imam 37 god.
Da li mislite da idem u medjuvremenu da pogledam da li je sve u redu
Ili da mirujem dotle?Kad se prisetim svega mislim da je bila rec o hematomu
I placenti previji.Do sad je bilo sve uredno pa sam optimista ipak me
Jako zanima da li je moguce i pored svega da zene trudnoću iznesu
Do kraja?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.12.2012. 21:20

Svakako mirovanje do tada. Ne treba pregled prije toga.
Svakako se radi o hematomu.
Naravno da ćete trudnoću izbjeti do kraja.

Lojpurusa

28.12.2012. 20:00

Postovani Dr
Ja Bih vas Jos srdacno zamolila da mi objasnite da li hematom moze
Izac u vidu sukrvice jer mi se to upravo desilo kao delic sukrvice?Hvala
Vam unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.12.2012. 23:35

Svakako da može.

VlatkaT

14.01.2013. 22:40

Postovani
da ne otvaram novu temu evo ovdje cu Vam postaviti pitanje. Dakle u 31 tjednu sam trudnoce od 25 tjedna imam obilniji vodenasti iscjedak, brisevi uredni, zatvorena, beba je dobro, plodne vode ima dovoljno, prije nekih 5-6 dana zajedno sa tim vodenastim iscjetkom krenila je i skroz svjetla krv, nemam nikakvih bolova, ginekolog napravio pregled kaze zatvorena, uzv uredan nista se ne vidi, plodne vode dovoljno, terapija je magnezij 2x300 mg i strogo mirovanje, ali krvavi iscjedak je i dalje tu, nije toliko obilan ali je tu. Postoji li opasnost za bebu zbog krvarenja? Te da li je moguce da je krvarenje zbog neke urinoinfekcije s obzirom da mi je veliki pritisak na mjehur? Ponekad vrijeme izmedju mokrenja je manje i od nekoliko minuta? Ili mozda to krvarenje ima ikakve veze da mi je ovo 3 trudnoca, oba prethodna poroda su zavrsena carskim rezom? Da li je moguce da negdje popusta rez od prethodne trudnoce?
Te koliki je normalan puls u trudnoci? Tlak mi je 110/70 a puls 120. Zar nije to malo visoko?
Unaprijed hvala na odgovoru
Vlatka Topolovec

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.01.2013. 13:05

Poštovana, to krvarenje nema nikako veze s prijašnjim carskim rezivima i ožiljak dakako ne popušta.
To se ne događa prije trudova.
Puls vam je dakako previsok.
Savjetujem da napravite krvnu sliku i željezo.
Obično je odraz anemije u trudnoći. Krvarenje može biti od upale u mokraćnom sustavu, decidualnog polipa, otvaranja, niskog sijela posteljice. Dakle negdje mora postojati uzrok.

sanny555

22.09.2014. 14:00

Postovani,mnogo sam zabrinuta i zelela bih da vam postavim pitanje. Trudna sam sedam nedelja,imam miom na materici ,jedan u fundusu 40mm i na zadnjem zidu 20mm.i imam terapiju od samog pocetka utrogestan i pregnil. Trudnoca je vitalna a ja sam pre nedelju dana imala krvatenje ex utero i zadrzana u bolnici. Krvarenja vise nema,ali na ulosku mi se povremeno pojavi nesto braon kao talog od kafe malo svetlije. u urinokulturi mi je pronadjena bakterija klebsiella enterobacter i dobila sam cefaleksin od 500. Bolove nikakve nisam imala i danas sam primetila da me boli na levoj strani u prefelu jajnika ali samo kad pritisnem. Crl 3mm (12.8),crl 5.8mm(15.8),crl 7.5(21.8). Zanima me da li je beba malo porasla za 6 dana,ili to nista nr mora da znaci? Samo da dodam da me nije isti doktor pregledao,jer lezim na odeljenju. Da li treba da me brine taj btaon iscedak koji se pojavi jednom do dva puza dnevno kad se obrisem? Unapred hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.09.2014. 22:25

Krvarenje je prestalo , a ostao je još iscjedak koji kako se krv razgrađuje, mijenja boju.
Prema opisanom mislim da ne trebat biti zabrinuti za sada. Imate terapiju gestagenima i antibiotikom te nastavite s istom.