Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


lažna menstruacija


Autor Poruka

Lunad321

18.10.2017. 08:14

Poštovani,prije 4tjedna imala sam nezasticeni spolni odnos ali je decko ejakulirao po mojoj nozi ali nisam sigurna da li je sto doslo do rodnice,nemam nikakve simptome trudnoce,menstruacija mi je kasnila jedan dan i sada sam u 3danu mjesecnice,krv je tamno crvene boje moglo bi se reci i smede te je oskudna, da li se radi mozda o laznoj menstruaciji?,napominjem da sam bolove imala prvi dan menstruacije i dan prije ali tako mi je svaki puta.

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2017. 11:40

Poštovana, prema navedenom radi se o normalnoj menstruaciji. Nema razloga za brigu.

Baterflaj

17.02.2018. 20:45

Postovani, imala sam nezasticen polni odnos u toku plodbih dana, decko nije ejakulirao u meni, to je jedini put. Dobila sam menstruaciju na dan kada sam i trebala da dobijem, medjutim. Meni drugi dan skoro i da uopste ne ide, jako mi je slaba menstruacija, grudi su mi otecene i bole. Me vec 10-ak dana. Da li se radi o pravoj menstruaciji ili ne?

Ivo Balenović, dr. med.

17.02.2018. 21:40

Poštovana, preporučam da učinite test na trudnoću. Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta i trajanja, ali samo na osnovu opisa ne može se znati da li se radi o pravoj menstruaciji. Ukoliko nije došlo do ejakulacije u rodnicu, ne postoji mogućnost trudnoće.

zabrinuta1000

04.04.2018. 00:50

Poštovani,
Do 11og mjeseca prošle godine ciklusi su mi trajali po 28-29 dana, nakon 11og mjeseca ciklusi su mi se smanjili na 25-26 dana.
Predzadnja menstruacija je dosla nakon 25og dana ciklusa tocnije 14.2. , pocela je s manjim bolovima te sam odlucila popiti tabletu(popila sam ju na prazan zeludac) nakon trenutka kako sam ju popila pocela me hvatati vrtoglavica, poceli su jaci bolovi, skoro pa ne izdrzivi ali nekako se na kraju smirilo i drugog dana je bila minimalna bol. Zadnja menstruacija mi je dosla 15.3. Dakle nakon 29og dana ciklusa, a po kalendaru mi je pisalo da je kasnila dva ili tri dana, nije bila bolna ni malo, jedino sam mozda krajem drugog dana i pocetkom drugog dana menstruacije osjecala minimalnu bol. odnos sam imala 4.3. mislim da nije doslo do ejakuliranja unutar. Zanima me da li postoji mogucnost da je to bila lazna menstruacija, jer kako mi se blizi nova ocekivana menstruacija imam simptom taj da osjecam kao da mi nesto titra po trbuhu ne znam kako objasniti ili ih vise umisljam jer se nekada stvarno znam ponasati kao hipohonar... zabrinuta sam jer sam citala po forumima da ih je vecina trudna, a imaju menstruaciju i tijekom prva dva mjeseca trudnoce... Ako je jedini nacin napraviti test da li je aada pravo vrijeme da to uradim ili da cekam izostanak ili kasnjenje ove sljedece menstruacije. Molim vas pomoc i ispricavam se na ovako dugoj poruci....

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2018. 09:35

Poštovana, prema svemu navedenom mala je vjerojatnost rudnoće. Učinite test na trudnoću. Rezultat će, obzirom na protek vremena od odnosa biti 100% točan.

Biserce123

29.07.2018. 00:10

Postovanje
Zelim da pitam s muzem radimo na bebu skoro godinu dana bili smo sad na moru kasnila mi je menstruacija 4,5 dana juce sam dobila ali je bila samo po neka kapkica na toaletu i evo sad nema nista dali je moguca trudnoca ili je od promene klime i kad mogu da uradim test za trudnocu.Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

29.07.2018. 10:05

Poštovana, uradite test na trudnoću s prvim jutarnjim urinom. Moguće da se radilo o implantacijskom krvarenju.

korisnica0

07.10.2018. 21:30

Postovani, dobila sam bas toga dana kada sam trebala, imala sam normalne simptome pred menstruaciju, osim sto sam 2 dana imala mucninu, ali je prosla kad sam dobila. Dan pred menstruacije sam imala zuckasti sekret, a pre toga beli koji je inace meni normalno pred menstruacije. Prvog dana sam imala jarko crvenu krv bas dosta, ali uvece je bilo manje. 2 i 3 dana sam imala manje nego inace krvi i bila je braonkasto crvena, a kada se obrisem ima ugrusaka i rozikasta krv. Danas mi je 4 dan i ima manje nego predhodnih dana i isto je tamno crvena krv. Imala sam prvih 2 dana jake bolove kao inace kada dobijem, samo sto je bilo u donjem delu a ne oko jajnika. Uvek smo koristili kondom i nije nijednom pukao, jedino sto smo imali odnose pred moju ovulaciju. Te nedelje kada je bila ovulacija imala sam upalu besike, bolelo me je tokom mokrenja i jednom sam primetila malo krvi, upala je prosla posle nedelju dana. Mnogo panicim da nisam trudna i da je u pitanju lazna menstruacija, koje je vase misljenje? Hvala unapred.

Ivo Balenović, dr. med.

08.10.2018. 10:25

Prema svemu što ste naveli ne postoji nikakva mogućnost trudnoće. Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta.

korisnica0

08.10.2018. 23:55

Mene najvise brine drugačija boja krvi, tj svetlija, koja mi se do sada nije javljala.

Ivo Balenović, dr. med.

09.10.2018. 15:05

Boja krvi ovisi o oksidaciji, tj. vremenu koje provede unutar maternice prije nego li iscuri.

Ti_333

09.08.2021. 16:55

Poštovani,
mjesečnica mi je trebala doći 12.8., ali je došla danas znači 3 dana ranije s tim da mi je krvarenje jako slabo, blijedo crvene do smeđe je boje, prije 5 dana skroz do sad su mi grudi natečene i bole na dodir, imam bolove u donjem dijelu stomaka, ali to su mi i inače simptomi prije mjesečnice. Spolne odnose imam zaštićene, dečko je prije 3 tjedna svršio po meni pod tušem, ali mislim da nije došlo sperme do rodnice. Sad me malo brine to krvarenje inače prvi dan jako krvarim, a sada jedva, iako je tek prvi dan. Sad si mislim, je li to moguće da tako slabo curi jer mi je uranila 3 dana jer to mi se već jednom dogodilo tako da je uranila i da je na početku jako slabo curilo te onda tek kasnije onako kako bi trebalo ili je moguća trudnoća? Molim Vas za vaše mišljenje.
Lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

09.08.2021. 17:35

Prema navedenom trudnoća nije moguća.

Sannya.321

19.08.2021. 11:20

Pozdrav,
Odnosi su bili kroz mjesec sa ciljem željene trudnoće. Tjedan dana ranije (jučer) nego očekivana mjesečnica (koja je inače redovna) pojavio se smeđi vrlo blijedi iscjedak. Drugi dan (danas) praćen jačim bolovima je također vrlo oskudna menstruacija.
Inače je drugi dan praćen bolovima ali sa jako obilnim krvarenjem.

Kada je pravilno napraviti test? Ima li mogućnosti trudnice?

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

19.08.2021. 12:10

Poštovana, uradite test s prvim jutarnjim urinom. Možda je u pitanju implantacijsko krvarenje.