Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lazna menstruacija?


Autor Poruka

Amylee0808

04.01.2018. 00:25

Poštovani,
nakon nezasticenog sexualnog odnosa, dobila sam redovnu menstruaciju, ali trajala je dosta kraće. S tim, da menstruacije traju 7-8.dana, ova menstruacija trajala je 3.dana, dosta obilno, a 4. i 5.dan, samo po koja kap krvi.
Pojavio mi se uzasno, veliki komad, taj treći dan, da sam mislila da mi organi ispadaju. Da li je moguće da sam se precistila? Ili je moguće ovakvo krvarenje ako je došlo do začeća? Bila sam pod užasnim stresom.. Od odnosa, kroz 18. i 25.dana, uradila sam dva testa prvim jutarnjim urinom - negativna su bila ali osjećam promjene tipa : pospanosti, uriniranja, bol u predjelu leđa, grčeve.. Moze li se isključiti trudnoca? Brine me lazna menstruacija, te biokemijska trudnoća. Internet ko internet.. Mnogo Vam hvala, oprostite na dugom postu. Pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

04.01.2018. 12:10

Poštovana, ne radi se o trudnoći, što su potvrdila i dva testa koji imaju 100% sigurnost u vrijeme kada su rađeni. Radilo se o menstruaciji koja nije bila uobičajenog intenziteta.

29.01.2018. 22:30

Poštovani, ne znam gdje bih postavila pitanje, pa ću na ovoj temi, čisto informativno.
Kako to da neke žene tvrde da redovno dobivaju mjesečnicu, a trudne su. Shvatam da u trudnoći može doći do različitih krvarenja s različitim uzrocima i posljedicama, ali ako je mjesečnica ciklično "ljuštenje" zida maternice, koje se desi ako se oplođena jajna ćelija ne zakači na isti, kako onda oplođena jajna ćelija, zakačena za zid maternice uopće to preživi i trudnoća opstane, prema pričama tih žena? Pogotovo kada tvrde da je krvarenje dugotrajno, obilno, popraćeno bolovima i ugrušcima, a trudnoća opstala. Ili je riječ samo o tome da te žene svako krvarenje smatraju mjesečnicom? Hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

30.01.2018. 17:55

Krvarenje u prvom tromjesečju se pripisuje hormonalnim promjenama, naravno ukoliko se ne radi o patologiji (spontani pobačaj, izvanmaternična trudnoća,pucanje krvne žile i sl.). Uobičajena su blaga krvarenja u vrijeme kada bi trebala doći mjesečnica sve dok plod potpuno ne ispuni kavum maternice. Moguće je krvarenje oko 10. do 12. tjedna, kada se posteljica usađuje u maternicu. Kasnija krvarenja su povezana s patologijom trudnoće: prijevremeni trudovi, placenta previja, abrupcija posteljice...

31.01.2018. 00:20

A bi li, bez obzira na ta krvarenja, testovi (kućni, a naročito krvni) pokazivali trudnoću?

Ivo Balenović, dr. med.

31.01.2018. 10:10

Da se radi o trudnoći testovi bi sigurno bili pozitivni, bez obzira na krvarenje.

ana54

13.02.2018. 01:05

Poštovani doktore, posljednju menstruaciju sam imala 14.siječnja 2018. Budući da suprug i ja radimo na bebi imali smo nezaštićen spolni odnos 28.1.(na dan ovulacije). 10.2.2018.pojavio se iscjedak tamnocrvene (gotovo smeđe) boje i neugodnog mirisa koji traje i danas. U početku sam pomislila da se radi o menstruaciji, no inače imam obilna i bolna krvarenja koja traju 5 dana, uz izražen PMS (izrazito bolne grudi i slično) što ovaj put nije bio slučaj, osim povremenih bolova u donjem dijelu leđa. Sada osjećam samo povremene grčeve u trbuhu. Zanima me postoji li mogućnost da se radi o lažnoj menstruaciji, odnosno da sam trudna? Molim Vas mišljenje i kako dalje postupiti. Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

13.02.2018. 14:20

Poštovana, prema navedenom postoji mogućnost trudnoće. Savjetujem da učinite test na trudnoću s prvim jutarnjim urinom.