Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

dada89

25.11.2010. 14:30

Pošovani,
imam pitanje u vezi gljivične infekcije rodnice,
već neko vrijeme imam sirast i gust iscjedak iz rodnice te ponekad osjećam svrbež, a ujedno i kod spolnog odnosa me nekad zna boljeti i osjećam nelagodu.
zanima me dali su to simptomi gljivične infekcije ili se može sumnjati na nešto drugo?
lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.11.2010. 15:35

Poštovana, sirasti iscjedak je rezultat gljivične infekcije.
Preporučam terapiju antimikoticima vaginalno i izvana kremom za Vas i partnera.

marija_17

21.12.2010. 22:51

poštovani, ja imam gljivičnu infekciju s kojom sam zarazila i svojeg dečka. ginekologica mi je prepisala Canesten combi...mene zanima dali je moguče da zbog gljivica dečko ne može dobiti erekciju, zapravo dobije, ali je slaba, ili je to zbog straha?

unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.12.2010. 11:30

Poštovana, infekcija kandidom nema veze sa erekcijom.

bejbi blu

18.01.2011. 19:55

poštovani
imam problem sa bijelim sirastim iscjetkom što uzrokuje ponekad jak svrbež. imam 20 godina, bila sam kod ginekologa prije dvije godine i tada su mi propisane canesten vaginalete. nekoliko puta nakon izlječenja/tretmana mi se isjedak vraćao i nakon toga sam uzimala dva puta vaginalete "na svoju ruku". sada sam ih uzela ponovo (canesten 3). zanima me mogu li problem riješiti trajno i je li moguće da je nešto drugo, a ne candida? inače, imam dečka 3 god i uvijek koristimo zaštitu. on nema nikakve probleme.
unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.01.2011. 20:45

Bijeli sirasti iscjedak daje gljivična infekcija. Trajno će te je teško ukloniti ali rješit će te problem za neko izvjesno vrijeme.
Na žalost kod promjene PH rodnice ili kod uzimanja antibiotika, ista će se vratiti sa sličnim simptomima.
Uzmite i preparate nakon Canestena za zaštitu i pojačanje vaginalne normalne flore.

Hello Hity

20.01.2011. 11:05

Poštovani,
Zbog niskog imuniteta u zadnjih godinu dana imam konstantnih problema sa candidom i sa garnerelom. Sada već znam postupak...tj. meni navjiše pomaže Canasten krema za vanjsku primjenu i dr.Wolf Arilin Rapid vagitorij 2 kom. ( metronidazol ), kao i svakodnevno konzumiranje probiotika, bioaktiva i sad planiram početi piti Lactogyn za obnovu flore kroz kojih 6 tjedana...naučila sam si sama pomoć jer od moje ginekologice nikakve koristi osim obične pape i vaginaleta. Razmišljala sam o tome da idem u Rockfellerovu napraviti briseve... ?
Žalosno je jedino da se ja kao pacijent samoinicijativo moram boriti za svoje zdravlje i istraživati na internetu :/
No ono što mene zanima je moj partner...odnose nemamo uvijek sa kondomom pa je to sve vjerovatno začarani krug zaraze. Znači zanima me šta bi on trebao koristiti ?

Hvala Vam unaprijed na odgovoru happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2011. 20:00

Poštovana, svakako da i Vaš partner treba uzeti identičnu terapiju. Preporučam nešto od antimikotika na usta , zatim mazanje sa kremom izvana , te metronidazol tablete istovjetno kad i vi koristite iste preparate.
Svakako zbog bakterijske flore bilo bi preporučljivo učiniti cerviklalne briseve.

ina k.

22.01.2011. 00:15

Poštovani: ima tri dana osjećam povremeni svrbrž na ulasku u rodnicu,a i muža isto svrbi,imali smo odnos,šta da poduzmemo ,a da ne idemo u ginekologa.Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2011. 11:20

Poštovana, u apoteci u slobodnoj prodaji je preparat Canesten crema i vaginalete.
Sa kremom se mažete izvana vi i suprug 2-3 x dnevno kroz 5 dana, a vi stavljajte vaginalete kroz tri večeri.

tanja00

22.01.2011. 11:25

može li se nistatin krema koristiti za liječenje kandide,i jeli to dovoljno?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2011. 13:20

Možete koristiti imenovanu kremu ali bi bilo dobro da koristite i antimikotske vaginalete.

danijela82

22.01.2011. 19:35

postovani molila bi vas da mi rastumacite nalaz.radi se o endoskopiji prbavnog trakta,diagnoza adenoma tubulare nalaz:primljen sivkastosmedj nepravilan komadic tkiva velicine 1,6:1,5:1,2cm.Histoloski brojne tubularne formacije oblozene sa dva do tri reda stanica ocuvanog polariteta,brojne sa jasnim znacima lucenja. Uoce se i podrucja sa znacima mucinske deplecije.Stroma protkana gustim kronicnim upalnim infiltratom vidljivim brojnim pojedinacnim eozinofilima,a mjestimice i rijetkim grupicama polimorfonukleara.Radi li se ovdje o kracinomu ili polipu?pisala sam mnogim stricnjacima ali mi nitko ne odgovara...molim vas za savijet i tumacenje...HVALA!!!!!!!!!!!!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2011. 22:55

Poštovana, ja sam ginekolog. Mislim da nisam dovoljno kompetentan da Vam odgovorim na ovo pitanje.
Pošto se radi o polipu, adenomu nikako se ne radi o nikakvoj zločudnoj stvari. Kažem za više detalja obratite se specijalistima koji se bave probavnim sustavu.

mawa

23.01.2011. 05:20

postovani, prije par mjeseci zbog cete upale mokracnih kanala otisla sam kod ginekologa gdje mi je dr rekla da imam pojacano bijelo pranje i dala mi vaginalete makmiror (mislim da se tako zovu). na kontroli mi se nista nije smanjilo pa mi je opet dala vaginalete poliginax, cefabos antibiotik i laktagin. poslije terapije stanje se malo popravilo i uradila sam vaginalni bris i nalaz je bio uredan, pa sam potom uradila papa test i papa je bio uredan sto se tice promjena na grlicu, al je pokazao da imam upalu s mjesovitom florom i dr mi je opet propisala makmiror vaginalete i neki antibiotik. bijelo pranje mi se smirilo al sam veceras nakon spolnog odnosa primjetila malo krvi u sluzi, kao tackasto krvarenje. to me malo uznemirilo i momak mi je rekao da je on to i ranije primjecivao al mi nije govorio (bilo mu neugodno), a ja do veceras nikad to nisam primjetila. i da napomenem da imam 24 godine, stalnog partnera s kojim sam prvi put usla u odnos prije godinu dana, pola godine pijem yaz pilule i imam malu ranicu na maternici i nekad teze postignem vlaznost. inace nemam nikakvih bolova i bijelo pranje je uvijek bilo bijele boje bez mirisa samo pojacano.
iskreno se nadam da ovo nije alarmantno i da nemam razloga za brigu.
hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.01.2011. 15:16

Poštovana, što se tiče točkastog krvarenja nakon odnosa vjerovatno je uzrokovano "ranicom" na vratu maternice ili plićom laceracijom tijekom odnosa.
Stoga ne trebate se brinuti.

mawa

23.01.2011. 18:35

hvala vam puno na tako brzom odgovoru, al bi vas pitala jos nesto. danas primjecujem smedjkasti isjedak (mislim da je spoting). da li je moguce da mi to ranica izaziva il pilule (yaz), koje pijem pola godine. i na pocetku uzimanja pilula sam imala spoting (kao normalno je dok se ne naviknem na tablete), pa kasnije nije bilo, al sad nakon pola godine koliko je to uredu?
hvala vam happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.01.2011. 21:10

Poštovana, može biti i spotting od uzimanja pilula. Milsim da nema razloga da se brinete.

28.01.2011. 11:20

poštovani doktore,

Da li je istina da menstrualna krv "ubija" Candidu, tj.da infekcija nestane tokom menstrualnog ciklusa???

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.01.2011. 18:30

Poštovana , nije istina, infekcija se samo malo utiša, primiri, i dalje tinja, pa kad se malo više razmnoži počinju smetnje u vidu iscjetka i pečenja.