Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

Vanja555

24.12.2016. 20:25

Postovani..samo da se nadovezem na predhodno pitanje..da li trebam poslije menstruacije po uputi ginekologice popiti jos jedan diflucan i provesti terapiju geonistinom iako sad vise nemam gljivice..

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.12.2016. 18:30

Da, postupite po savjetu svoje doktorice.

Medo123

26.12.2016. 15:25

Postovani, vec neko vrijeme sumnjam na candidu jer imam bijelo zuti iscjedak kiselog mirisa, jedno vrijeme je bio prisutan i svrbez a cesto me zna peci unutarnji dio vagine. Koristila sam plimycol 3 tablete svaku vece prije spavanja i mazala kremom vagisan ujutro i navecer prije spavanja, povuko se svrbez i iscjetka je manje ali je jos uvijek prisutan, i peckanje je jos uvijek tu. Ne znam vise sto da radim, citala sam po forumima da cesnjak u rodnici jako pomaze protiv candide, sto vi mislite o tome? I imate li neki savjet sto da uzimam kako bi to izlijecila?
Lijepi pozdrav i unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.12.2016. 18:25

Radi se očito o mješanoj upali. Nikakva češnjak nemojte stavljati. Javite se ginekologu za dodatnu terapiju

Selma90

26.12.2016. 20:15

Poštovanje...Sretan Božić svima koji slave.
Večeras sam primjetila na ušću ulaza vagine blijedu kožu,rasteže se...kad sam to uradila,malo me je zabolilo,izgleda je kao da je sasjecena po sredini i prepala sam se bas...dali je zbog antibiotika jer sam koristila doxiciklin i Sumamed te Macmiror vag..kasnio mi je menzes zbog tableta 15 dana i jučer sam dobila i počela koristiti Yazz kontracepciju...sta da radim i sto bi trebala uzeti za ovo stanje u apoteci ili će proći samo od sebe..pomozite.hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.12.2016. 09:50

Mažite Canesten kremom nekoliko dana 2-3x dnevno.

ivan_pap

04.01.2017. 14:50

Dobar dan doktore.
Prije 2 i pol mjeseca dijagnosticiran mi je hpv,U isto vrijeme kad sam primjetio malu bradavicu na korijenu penisa imao sam malo i crvenilo na glavicu.Mislio sam da je od obicne iritacije,kroz neko vrijeme za svaki slucaj jer mi je bio neki cudan miris usput kako sam imao plymicol kremu poceo sam mazati, nije se širilo ali nije se ni povlacilo.U međuvremenu kako sam primjetio da mi see na samom penisu kožice vanjeske pojavili kondilomi stini kao šećer,poceo sam ih mazati domacim propolisom dok ne odradim krioterapiju,ali sam usput i po samom glavicu poceo malo sa vaticom i propolisom mislio sam šta god da je moguce da cu otkloniti sa tim dok ne kupim kanesten i probam s njim.Sada vec 3-4 dana mazem kanestenom i kao da mi je kožica sva ispucala,kao kad se guli kad izgori ,crvenilo kao da me sad malo poceka i kad mokrim na samom ulazu,osjetim i malo cudniji miris..Dali je doktore moguce da je candida , jer u to kad mi se pojavio hpv imunitet mi je jako pao??
Evo par slika,ovo sto se bijeli to kao da mi se koža onako runi,kad perem i mažem kanestenom..

https://postimg.org/image/nfthr1tkz/

https://postimg.org/image/yay6grrlv/

https://postimg.org/image/gsdit3cah/

Hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.01.2017. 20:50

Svoje pitanje i slike posaljite dermatologu. On odgovara na ovakva pitanja kod muških.

nata23

08.01.2017. 17:45

Pozdrav..zanima me danas sam primijetila bijeli sirasti iscjedak i lagani svrbež u rodnici,ali sam i primjerima na stidnoj usni kao da je zarezana...ne krvari ni nista ali sam je samo tako jutros isto uočila...ocu dokt svakako ali zanima me vaše mišljenje dali to ima veze jedno s dr..molim vas..hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.01.2017. 20:10

Imate gljivičnu upalu rodnice i vanjskog spolobila.

Maci 13

11.01.2017. 18:05

Postovani,
Mozete li reci kako se piju tablete Diflucan ? Koja doza je potrebna za lijecenje oba partnera i koliko dana ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.01.2017. 22:30

Jednom na tjedan jednu kapsulu.

drea

20.01.2017. 10:50

Bok postovani,imam problema sa candidom,i pokusavam rijesit na sve nacine od vaginaleta do probiotika ,da li je istina da moram prestat konzumirati slatko i tu vrstu hranu ? Jer meni nekad nestale pa se vrati nakon sta sam imala spolni odnos,i tako u krug.najcesce toe svrbez na ulazu u rodnicu i iscjedak,no sada se pojavilo nesto cudno trenutno svrbez i peckanje samo na jednom malom mjestu kraj klitorisa.i to ne podnosljivo,da li je to candida ili je nesto ozbiljnije? Unaprijed puno hvalaa

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2017. 22:15

Da prestanite sa slatkim.vjerovatno se radi o gljivicama.

mala.candy

09.03.2017. 00:35

Postovani, ovako duze vrijeme imam problema s kandidom i lijecila sam se na svoju ruku canesten kremom zbog svrbeza i bijelog iscjetka neugodnog mirisa i nakon odredjenog vremena bi mi se opet pojavljivalo, imam slab imunitet....otisla sam kod ginekologa da bi mi on propisao ipak nekakve vaginalete medjutim na pregledu uocio je samo da je iziritirano i dao mi kremu dalacin da stavljam u rodnicu, a meni je svrbez i peckanje prisutno u cijelom podrucju vagine..Zanima me trebam li se ja usuditi koristiti tu kremu dalacin ukoliko je ipak rijec o kandidi? Takodjer na ultrazvuku mi je nasao velik broj malenih cista na lijevom jajniku.
Unaprijed hvala

monika16

09.03.2017. 19:30

Poštovani,
zbog bjelkasto-žučkastog iscjetka (nekad gust, a nekad rjedak) popračenog povremenim svrbežom u području vulve počela sam stavljati kremu Rojazol dvaput na dan. Nakon nekog vremena simptomi su se smirili ali sam zatim dobila mjesečnicu. Nakon njenog prolaska simptomi su još uvijek bili tu i nastavila sam stavljati kremu. Simptomi su se prvo povukli, ali zatim pogoršali. Ginekologinja mi ne želi dati recept za vaginalete jer sam jos uvijek nevina, a tablete ne smijem uzimati jer sam nedavno imala mononukleozu. Zanima me da li se stvarno radi o gljivičnoj infekciji i dali postoji neki drugi način da smirim simptome. Da napomenem isjedak nema nikakav miris i povremeno imam osječaj žarenja u području vulve.

Ivo Balenović, dr. med.

09.03.2017. 19:35

Poštovana.
ukoliko je riječ o kandidi trebali bi koristiti antimikotike (rojazol, plimycol vaginalete ili diflucan kapsule). Preporučio bih da učinite i cervikalne briseve na bakterije koje mogu poremetiti normalnu vaginalnu floru i pogodovati rastu gljivica. Preporučio bih da odredite i razinu šećera u krvi.

Vanja555

18.03.2017. 23:25

Poštovani, opet se javljam u vezi mukotrpne borbe za gljivicama. znaci simptomi mi se javljaju skoro svaki mjesec par dana prije menstruacije ili kod stresa. bijeli sirasti iscjedak i svrbež i crvenilo. Sto je najgore imala sam odnos sa partnerom i tek nakon dan sam osjetila simptome i ja i on(on blago crvenilo na penisu a ja navedene simptome!( znaci mora se i on mazati plimicolom par dana) ono sto me muči jest sto se zaista trudim, pijem već 4 mjeseca BIOKULT CANDEA PROBIOTIKE, jucer sam opet zvala gin.koja mi je propisala geonistin vag. 12 dana uzastopno(znaci 2 kutije) i nakon toga 3 mjeseca probalans lady vaginalete.. ali evo ni biokult candea mi ne pomažu..a toliko novce dajem i nista,..ocajna sam. radila sam cervikalne briseve sve je negativno osim gljivica..tako mi je i gin.rekla da moram pojačti imunitet..ali neznam vise sta da radim.. da li postoji ista sta moze dugotrajnije rjesiti taj problem? i muci me sto evo nisam ni znala da imam gljivice i imala sam odnos i tek nakon jedan dan smo dobili oboje. i da li je moguće da moj partner ima gljivice a da to nezna jer nema simptome, i koliko se dugo on mora mazati? i da li probiotici( probalans lady i biokult candea uopce pomazu) jer stvarno su skupe. sad
unaprijed hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

19.03.2017. 19:55

Poštovana,
prisutnost gljivica je normalna u ljudi. Da Candida ne bi izazvala simptome potrebno je da rodnica obiluje fiziološkim bakterijama kakav je laktobacil, a koji osigurava dovoljnu kiselost rodnice.. Pojava upale povezuje se s većim brojem mikroorganizama i promijenjenim imunosnim odgovorom. Postoje i stanja koja pogoduju rastu gljivica kao što su liječenje antibioticima, šećerna bolest, trudnoća, korištenje kontraceptiva s visokom dozom estrogena, poremećaj imunosti, genetska predispozicija, prehrana bogata rafiniranim šećerima. Upala Candidom se može prenijeti tijekom spolnog odnosa, ali to nije često. Partnera koji nema simptome nije potrebno liječiti. Liječenje je najbolje provoditi flukonazolom 150 mg jednokratno, a kod kompliciranijih oblika svaka 72 sata- 3 doze. Ne postoje jedinstvene mjere koje bi mogle pružiti zaštitu od ove česte i neugodne bolesti. Potrebno je utjecati na ona stanja i uzroke koji dovode do upale. Liječenje muških partnera treba provesti iako nema utjecaja na razvoj bolesti uzrokovan Candidom.

Vanja555

20.03.2017. 08:30

hvala na odgovoru, ali samo da vas pitam...pošto uzimam vec 4 mj BIOKULT CANDEA za koje kazu da su jako dobre, a zasto mi nisu pomogle..naime nema poboljsanja..svaki mjesec opet dobijem gljivice ..... da li je onda bolje da poslusam savjet svoje gin.koja mi je rekla da nakon geonistina uzimam 3 mj probalans lady vaginalete? jer i jedno i drugo sadrze lactobacilus ali biokult candea pijem na usta..a ove druge su vaginalete..a nemam financijski za oboje jer su sve skupe..i da li postoje na trzistu neke po vasem savjetu da su najdjelotvornije vaginalete sa probioticima? i muči me sto evo vec treci dan stavljam geonistin a jos uvijek me dolje svrbi i crveno mi je.. da li je to normalno? ispricavam se na puno pitanja..ali stvarno mi je psihički tesko non stoop iznova boriti se a toliko novaca dajem u ljekarni a nista ne pomaze!
hvala

Nazad
1 ... 44 45 46 47 48 49 ... 62
Naprijed