Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

21.03.2017. 01:10

Poštovana,
poslušajte savjet Vaše liječnice i probajte s vaginaletama probalans lady. Obzirom na učestale infekcije preporučio bih i pregled imunologa da se vidi u kakvom je stanju Vaš obrambeni mehanizam.

soontobeDr

31.03.2017. 18:40

Postovani,
U veljaci sam nakon upotrebe antibiotika dobila infekciju kandidom, koju sam izlijecila primjenom Canesten kreme izvana i iznutra. Prije godinu dana sam takodjer imala kandidu nakon dugotrajnog koristenja kontracepcijskih pilula. Prije 10ak dana sam ih opet pocela koristiti, i javio mi se blagi svrbez koji je nakon primjene canestena kroz par dana nestao, medjutim sada osjecam suhocu vaginalne sluznice prilikom odnosa, pretpostavljam od ostecenja sluznice nakon kandide. Da li biste mi mogli preporuciti lijek za ovaj problem?
Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

01.04.2017. 09:50

Poštovana,
preporučio bih da probate s nekim od vaginalnih probiotika koji vraćaju ravnotežu vaginalne flore i na prirodan način pomaže održavanju urogenitalnog zdravlja.

monika16

03.04.2017. 18:10

Poštovani,
što ako sam koristila lijekove protiv Candide,a nisam ju imala (iako sam mislila da jesam)?

anna122

04.04.2017. 14:20

Poštovani,
Povremeno imam bijeli sirasti iscjedak. Trenutno mi nema nikakav miris, ali nekad zna biti blagi. Ginekologica mi je prepisala protiv Candida tabletu koju sam popila i koja mi je privremeno riješila problem. Zanima me da li je moguće tretirati nečim bez recepta kupljeno u ljekarni ili da odem kod ginekologa pa da mi prepiše nesto? Inače u drugim pretragama, krvi Itd, mi je pokazano da imam Candida u organizmu.

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2017. 16:40

Poštovana, za monika 16,
ne može se ništa desiti.

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2017. 16:40

Poštovana, za ana122,
u ljekarni možete uzeti probiotike koji pomažu u održavanju vaginalne flore i tako preveniraju i pomažu liječenju vaginalnih infekcija. Ukoliko vam ne pomognu svakako se javite liječniku radi terapije antimikoticima.

angela995

05.04.2017. 23:45

Postovani... Ja sam u 9 mjesecom trudnoci, imam bijeli, sirasti iscjedak, svrbež, crvenilo. Koristila sam canesten 3 vaginalete tri dana ali to mi nije mnogu pomoglo. Neki savet? Dali da uzmem jos tri vaginalete ili to bi moglo smetati mojoj trudnoc?i

Ivo Balenović, dr. med.

06.04.2017. 12:15

Poštovana,
prema simptomima vjerojatno se radi o gljivičnoj infekciji koja je česta u trudnoći. Možete uzeti još tri vaginalete Canestena. Canesten možete slobodno koristiti u trudnoći.

putovnica

06.04.2017. 16:55

postovani,
vec se godinu i pol borim s ponavljajucim bakterijskim i gljivicnim upalama u isto vrijeme. vec sam tri puta u zadnjih godinu dana odradila kombiniranu terapiju i nakon antibiotika i kreme, po preporuci ginekologa koristila i probiotike(vaginalo). nakon kratkotrajnog poboljsanja, slijedi povratak na staro. svrbez, neugodan miris, ponekad i lagana bol u predjelu jajnika.
kako nisam vec duze vrijeme seksualno aktivna, slijedim upute o pamucnog donjem vesu, kratko tusiranje bez ispiranja vagine i bez upotreba bilo kakvih dodatnih sredstava, pijem cesto jogurt, imunitet mi je dobar, imam 42 godine i mislim da sam u perimenopauzi(primjecujem hormonalne promijene u obliku akni na bradi).

u ocaju sad razmisljam da primijenim i alternativne terapije o kojima citam na netu, kao sto je ispiranje vagine 3 ili 6 % otopinom hydrogen peroxida. koje je vase misljenje o tome, i imate li kakav drugi savjet?
lp i unaprijed hvala

Sara762

09.04.2017. 20:40

Poštovani,

zadnji papa test radila sam u 10. mjesecu i sve je bilo u redu osim candide za koju sam dobila terapiju koju sam odradila i nakon čega je sve bilo uredu. Simptomi candide su mi se opet pojavili početkom trećeg mjeseca a uz njih i izrazito bolan spolni odnos, nakon koristenja antibiotika nakon čega sam opet posjetila doktoricu koja je meni prepisala polygonax (12 dana) te partneru nistatin mast. Nakon što smo oboje odradili terapiju naslijedila je menstruacija, simptomi candide (gusti bijeli iscjedak) su nestali međutim i dalje su odnosi za mene bolni. Boli me na ulazu u rodnicu, međutim i u samoj rodnici osjećam nešto slično peckanju prilikom penetracije, što nam onemogućuje odnos. Vrlo se brinem.
O čemu bi moglo biti riječ?
Unaprijed hvala.

Sara762

09.04.2017. 20:40

P.S. Zaboravila sam napomenuti da smo pokušali koristiti i lubrikant međutim odnos je bio jednako bolan.

Ivo Balenović, dr. med.

10.04.2017. 21:00

Poštovana,
vulvovaginalne infekcije (među ostalim i Candida) su čest uzrok boli prilikom odnosa ali i uzrok koji se najuspješnije liječi. Uzrok može biti i nedovoljna vlažnost rodnice što se može korigirati upotrebom lubrikancija. Ipak, najčešći uzroci bolnosti su psihičke prirode. Liječenje psihičkih uzroka je složeno i zahtijeva interdisciplinarni pristup.

Ada_1981

11.04.2017. 13:10

Postovani,
Nekoliko dana imam pojacan iscjedak koji je nekad bijele,nekad zelene boje,bez drugih simptoma. Na kontroli sam bila prije mjesec i sve je bilo ok. Posto trenutno ne mogu do svog ginekologa,molim Vas za savjet. Lijep pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

11.04.2017. 18:20

Pštovana,
vjerojatno se radi o gljivičnoj infekciji. Preporučio bih neki od vaginalnih antimikotika (Plimycol, Rojazol, Canesten)

melanimelem

22.04.2017. 00:25

Postovani, prije par dana osjetila sam svrbez i peckanje dolje i odem u ljekarnu i kupim vagitorije sa protuupalnim djelovanjem(10kom) sa kantarionom. Njih mi je preporucila teta sto radi tamo. Pocela sam ih koristiti navecer pred spavanje. I sada sam tek 3.stavila (3 noc mi je), no mene kao da sve vise i vise pece i svrbi i bijeli sirasti tragovi su pojacani na ulazu u rodnicu i po stidnim usnama. Zanima me kada ce poceti djelovati te vaginalete i jesu li one uopce dobre za gljivicnu infekciju?! Mogu li prestat to koristit pa kupit canesten 3 vaginalete i brze se rijesiti svraba i peckanja i sirastog iscjetka koji nema nikakav miris?

Ivo Balenović, dr. med.

22.04.2017. 10:55

Poštovana,
prema navedenom kod Vas se vjerojatno radi o gljivičnoj infekciji. Slobodno uzmite Canesten 3 ili bilo koji drugi vaginalni antimikotik.

Ivo Balenović, dr. med.

22.04.2017. 10:55

Poštovana,
prema navedenom kod Vas se vjerojatno radi o gljivičnoj infekciji. Uzmite Canesten 3 ili bilo koji drugi vaginalni antimikotik.

Blackxs

08.05.2017. 09:50

Postovani,
menstruaciju bi trebala dobiti za koji dan,a prije nekoliko dana pojavio mi se gusti bijeli iscjedak sa zrncima poput sira koji se postepeno smanjuje,gotovo da ga i nema vise. Problem je u tome sto sam tijekom i nakon zasticenog odnosa osjecala jako zarenje oko rodnice i mokracnog otvora. To podrucje je crveno i na dodir jako osjetljivo (osjecaj peckanja-zarenja). Iste simptome sam imala prije par mjeseci,ali je uzrok bila Escherichia coli. Na ginekoloskom pregledu sam takoder bila prije par mjeseci zbog kondiloma (papa test uredan).Iako smatram da ovaj put nije rijec o Escherichii,zanima me Vase misljenje i sto bi mi preporucili.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

08.05.2017. 17:45

Poštovana,
prema simptomima najvjerojatnije se radi o gljivičnoj infekciji. Preporučio bi neki od vaginalnih antimikotika (Canesten, Plimycol, Rojazol, Vagisan...)

Nazad
1 ... 45 46 47 48 49 50 ... 62
Naprijed