Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

Roza1950

09.05.2017. 09:30

Postovani,
Naime imam jedan problem imala sam bakteriju u zeludcu(helikobakter pylori) i morala sam piti jake tabete kako bih se izljecila ali sam dobila infekcije po tijelu dok sam ih pila. Tijekom tih dana iscjedak mi je bio sirast i imala sam svrbez ali nije bio prisutan neugodan miris moja doktorica opce prakse mi je rekla da ce mi sve infekcije po tijelu (u ustima i grlu) nestati cim pretanem piti te tablete. Kada sam ih prestala piti dobila sam menstruaciju te mi je bila malo duza nego inace tj iace mi traje 4-5 dana a tada mi e 6,7 i 8 dan bila nekakva sukrvica i zatom je to nestalo iscjedak je bio normalan sada sam nakon menstruacije ponovno imala iscjedak sa sukrvicom te smeđi iscjedak. Dali to moze biti infekcija rodnice? Ili je nesto drugo? Dali da odem kod ginekologa ili se nepotrebno brinem ? Unaprijed vam se zahbaljujem!

Ivo Balenović, dr. med.

10.05.2017. 16:25

Poštovana,
prema navedenom moguće da se radi o produljenom djelovanju žutog tijela (što nije ništa opasno). Ako bi se ta produžena krvarenja ponavljala ili bi osjetili simptome kao što su bol, svrbež, peckanje, pojačan iscjedak javite se liječniku.

sweetlove

15.05.2017. 11:20

Postovani! Uspjesno lijecim gljivice na noktima i kozi nogu, no kada sam saznala da su gljivice u pitanju pocela sam se brinuti da li je moguce da se prosire na druge dijelove tijela i dovedu do vaginalne gljivicne infekcije? Ako da- postoji li neka preventivna metoda, posto vec imam plimycol kremu?

Ivo Balenović, dr. med.

15.05.2017. 16:35

Poštovana,
prevencija nije potrebna, ali ukoliko dođe do gljivične upale rodnice javit će se simptomi kao svrbež, peckanje i bijeli sirasti iscjedak. Tada je potrebno uzeti neki od vaginalnih antimikotika.

babylips83

08.06.2017. 00:05

Postovani dr,

Vec dvije godine se mucim sa kandidom i nikako da je izlijecim. Korigovala sam ishranu, koristila brojne antimikotike, ali opet isto. Nalaz vaginalnog brisa mi uvijek pokaze Candida 50%. Osim toga su pronadjeni Lactobacillus, malo pmn leukocita, gram pozitivni bacili, blastospore. Uglavnom mi dr prepise Poligynax ili gynodaktanol, a sad sam dobilaa 12 noci Poligynax plus 1 tableta Flukozol 150mg plus 7 noci Lactogyn kapsule. Da li mi vi mozete reci da li je ovo ok terapija ili bi trebalo nesto da promijenim?

Da napomenem da nemam apsolutno nikakve simptome, ni svrab ni oeckanje ni oticanje, cak ni iscjedak, osim biserno bijeli pred menstruaciju i skroz providni tokom ovulacije.

Pozdrav i hvala.

babylips83

08.06.2017. 09:50

Zaboravila sam napomenuti da sam prije pola godine radila papa test i bio je II grupa. Dr kaze da je to ok. Kolposkopijom je utvrdjeno da je sve u redu, grlic materice je cist skroz. UZ da je sve u redu, normalna velicina rodnice te jajnika. Menstruacije redovne skroz. Seksualno aktivna 3,5 godine sa istim partnerom. Njemu su svi nalazi na gljivice i bakterije negativni.

Ivo Balenović, dr. med.

09.06.2017. 10:30

Poštovana, gljivice normalno žive u ljudskom organizmu. Rodnica nije sterilna i u njoj se nalaze mnoge bakterije i gljivice bez simptoma. Tek kada se razmnože (npr. uslijed pada imuniteta) u većem broju mogu izazvati simptome kao što su pojačan iscjedak, svrbež, peckanje. Terapija koju ste dobili je u redu. Obzirom na vaše probleme preporučio bi da učinite šećer u krvi i cervikalne briseve (brisevi vrata maternice).

Vanja555

09.06.2017. 22:00

Postovani
zanima me koliko dugo se mogu primjenjivati probalans lady vaginalete..da li ima neki odreden period ili nije ograniceno jer koristim ih 3mj i nisam od tada imala gljivice pa bih i nastavila ukoliko nema nuspojava ili preporucate pauzu?

yvonnelott

10.06.2017. 09:35

Postovani,

Vec tri dana se borim s gljivicnom infekcijom. Nisam otisla u doktora jer zelim prvo to probat rijesit medom i kantarionvim uljem te kupkama od sode bikarbone te vruktom te jabucnim octom.
Mene uzasno svrbi. Mokrim cesto, malo me pecka ali nemam nikakav iscjedak. Niti vidim gljivice tj na papiru mj nema nikavih naznaka. Osim na ulazu u rodnicu gdke vidim samo jednu malu bijelu tockicu koja ocito uzrokuje ovoliki svrab da cu vise poludit.
Imala sam je jednom davno prije par godina i od tad nikako nista.
U 2. Mjesecu sam imala hpv. Novi nalazi i papa su svi uredni.
Bolujem od autoimune boleesti Henochova purpura ( imunoloska bolesti) ali mi je imunitet dosta jak bio dok nisam dobila svrab i ocite gljivce.
Takoder sam primjetila da su mi oko rodnice dijelovi jako nabubrili.
Da li da nastavim koristit prirodne preparate ili da se ipak javim ginek.
Ne znam ni ima li veze sto smo muz i ja imali nezasticene odnose jer smo u procesu pravljenja bebe.

Hvala vam

Ivo Balenović, dr. med.

11.06.2017. 00:25

Poštovana, za Vanja555, Probalans lady možete koristiti i dalje. Ipak preporučam da činite pauze od tjedan dana između uzimanja.

Ivo Balenović, dr. med.

11.06.2017. 00:25

Poštovana, za yvonellott, savjetovao bih da se ipak javite liječniku da se vidi da li se zaista radi o gljivicama i da se propiše odgovarajuća terapija.

babylips83

22.06.2017. 10:25

Poštovani dr,

Pisala sam Vam prije nekih 15ak dana. Naime, odradila sam nalaz na secer i rezultat je bio 4,5. Isto sam uradila Papa test koji ima sledece rezultate:

Stepen ccistoce 2
Grupa II

Objasnjenje: u premazu se nalaze superficijalne, intermedijalne, bazalne, parabazalne i endocervikalne cilindricne celije BEZ citoloskog atipizma.

Osrednja kolicina granulocita.

Da li je po vama ovo u redu nalaz? Inace sam do sad 3 puta radila papa test i svaki put mi bude 2 grupa

Ivo Balenović, dr. med.

23.06.2017. 09:50

Poštovana, nalaz papa testa je u redu. Nema atipičnih stanica i to je bitno. Nisu prisutne niti patogene bakterije.

antbrk1269

22.08.2017. 14:10

Postovani, nedavno imala sam spolni odnos s partnerom i doslo je do krvarenja. To se dogadalo vec par puta. Ovaj put se smedi iscjedak zadrzao par dana. Isto tako prije par dana sam primjetila ucestalo mokrenje i blagu nelagodu pri mokrenju, obiteljski lijecnik mi je prepisao Ninur tablete iako nalazi urina su ispali uredu. Bila sam nakon toga kod ginekologa i trebala sam obaviti redovni pregled, no rekao je da je u pitanju nekakav upalni proces i puno sluzi, prepisao Geonistin vaginalete te odgodio pregled. Moje pitanje je trebam li se brinuti oko cega? Treba li partner koristiti isto nekakvu kremu?

Ivo Balenović, dr. med.

22.08.2017. 23:45

Poštovana, nema razloga za brigu. Treba sanirati upalu, za što ste dobili vaginalete, a potom napraviti kompletan ginekološki pregled. Tijekom liječenja savjetujem apstinenciju od spolnih odnosa.

Kazahstan

27.08.2017. 10:35

Postovani,
Zanima me koliko dugo nakon plymicol vaginaleta se moze raditi bris cervixa? Moze li odmah ili treba pricekati i koliko?

Ivo Balenović, dr. med.

27.08.2017. 13:25

Poštovana, pričekajte tjedan dana.

sannya

30.08.2017. 10:15

Poštovani,
imam problem sa svrbežom rodnice i to sve ponavlja svaka 2-3 mjeseca...svaki put sam koristila canesten vaginalete + krema...nisam bas sigurna da je to pametno tako često koristiti...kod ginekologa sam naručena tek za mj dana...od čega bi mi to mogli biti i kako se toga riješiti trajnije? hvala

Ivo Balenović, dr. med.

30.08.2017. 12:10

Poštovana, učestale gljivične infekcije moguće su kod pada imuniteta, šećerne bolesti, korištenja oralnih kontraceptiva te nekih bakterijskih infekcija zbog narušene vaginalne mikroflore. Preporučio bih da odredite vrijednosti šećera u krvi te učinite bakteriološke briseve vrata maternice. Uspostavi normalne fiziološke mikroflore pogoduju probiotici koje možete nabaviti u ljekarni bez recepta.

Roza1950

04.09.2017. 00:00

Postovani,
Htjela bih cuti Vase misljenje jer sam vrlo zabrinuta. Prije 5 mj sam imala helikobakteriju te sam uzimala terapiju tada mi je pao imunitet i imala sam infekcije svugdje po tijelu pa tako i infekciju rodnice. Moja doktorica opce prakse mi je rekla da ce sve infekcije nestat kada prestanem sa terapijom i da, jesu ,sve osim vaginalne, barem ja tako mislim. Iscjedak mi je proziram ali nekada uz prozirni iscjedak bude i nakakva bijela sirasta grudica ali rijetko kada, prilikom odnosa je jace izrazeno. Vagina me lagano pecka i svrbi ali vrlo malo gotovo pa to i ne osjetim. Vec 2-3mj nakon menstruacije koja traje 5-6dana 7i8 dan bude lagano krvavo sluzavi iscjedak. I tijekom i nakon odnosa osjecam bol. Ima li to ikakve povezanosti jedno sa drugim ? Dali da odem ginkologu? Imam li ponovno infekciju ili je sve to moja zabrinutost ? Unaprijed Vam se zahvaljujem. Pozdrav!

Nazad
1 ... 46 47 48 49 50 51 ... 62
Naprijed