Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lutealna faza


Autor Poruka

marmun

13.10.2008. 12:30

Poštovani,

Već neko vrijeme pokušavam zatrudnjeti no bez uspjeha. Analizirajući svoj ciklus, mjerenjem bazalne temperature utvrdila sam da lutealna faza traje samo 10-12 dana što me zabrinulo.
Sve ovo vrijeme kroz period pokušavanja smatrala sam da se ovulacija događa 14 dan pa i ranije i tad tempirala odnose. Negdje sam pročitala da u produženju ove faze pomaže uzimanje kompleksa B vitamina i folne kiseline koje i uzimam već više od 3 mjeseca.
Zanima me da li je ovoliko trajanje lutealne faze doista problem pri ostvarivanju začeća i što poduzeti.

Unaprijed zahvaljujem.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

28.11.2008. 10:10

POštovana,
prije daljnje eksplikacije problama insuficijencije žutog tijela predložio bih nešto puno učinkovitije, a to je da, ukoliko više od godinu dana bezuspješno pokušavate zanijeti, javite se u neku od klinika koje se bave tom problematikom na uvodnu dijagnostičku obradu kako bi se locirao problem i pristupilo njegovom rješavanju.

Nicol00

01.04.2021. 09:45

Postovani, inace imam neredovne cikluse. Par godina mi je menstruacijski ciklus trajao 60-90 dana. U zadnjih malo manje od godinu dana ciklus se skratio na 40-50 dana. Ovulirala sam 17.3. No menstruacije jos nema a ni naznake da bi ju mogla dobiti(inace me boli trbuh i grudi 2,3 dana prije). Zanima me dali je moguce da lutealna faza traje dulje od 14 dana zbog produljenih ciklusa i koliko najdulje moze trajati ili je najvjerojatnije u pitanju trudnoca? Bila bih vam zahvalna na odgovoru. Hvala, lp

Ivo Balenović, dr. med.

01.04.2021. 12:15

Poštovana, lutealna faza ne može trajati dulje od dva tjedna. Folikularna faza je promjenjivog trajanja. Savjetujem test na trudnoću.