Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lyndinette 20


Autor Poruka

vca343

12.03.2017. 16:45

Postovani, 16.02.2017. sam pocela piti lyndinette 20 kako bi se rijesila akni na licu, ali meni se pogorsalo stanje na licu, takoder otkako ih pijem tijelo me jako svrbi. 08.03.2017. sam popila zadnju tabletu prve ture i sada je pauza od 7 dana nakon kojoh bih trebala dobiti menstruaciju i krenuti s drugom turom tableta. Par dana prije pauze mi se pojavio smedi iscjedak i ponekad pravo krvarenje. No od 11.03. krvarenje se pojacalo i sve mi vise lici na menstruaciju. Je li moguce da sam ju dobila ranije i kako sada trebam piti tablete? Hvala u naprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

12.03.2017. 20:50

Poštovana,
dobili ste krvarenje u očekivanom periodu (pauzi od 7 dana). Nakon sedmodnevne pauze nastavite s uzimanjem tableta kao i do sada. Akne i svrbež moguće su nuspojave tableta. Ako bi se simptomi pojačavali javite se liječniku.

sanja21

30.05.2017. 01:45

Poštovani,
imam 24 godine i radi neredovitog ciklusa (dijagnoza: policistični jajnici) i problema s aknama na donjem dijelu lica, ginekolog mi je prepisao Lindynette 20. Do sada sam popila 2 kutije i prvih 6 iz 3. Moj ciklus je sada uredan, ali na licu su mi počeli izbijati bolni podkožni prištevi koji jako sporo prolaze i dosta svrbe. Za vanjsku upotrebu, korstim Duac gel koji bi mi znao smiriti lice, no ni on sada ne pomaže. Ginekolog mi je rekao da dođem na pregleda nakon 6. kutije, a mene sada zanima, da li su te akne reakcija organizma i prilagodba na te tablete i budu se povukle ili mi ipak ne odgovaraju?
Prije sam koristila Yaz (4 godine, od moje 16.) od kojeg su mi ciklusi bili uredni, te su se akne povukle, ali zbog povečanog broja trombocita, nisam ga smjela piti. Nakon toga, bila je pauza od neke dvije godine gdje je ponovo došlo do izostanka mjesečnice i velikog pogoršanja lica, te me je ginekolog stavio na Adexu, koju sam trošila 7mj, od koje su ciklusi bili uredni, ali lice se nije ni malo poboljšalo. Poslije Adexe (nalaz krvi nakon prestanka uzimanja Adexe, bio je uredan), probali smo sa Estal pilulama, koje sam trošila 3mj i nakon kontole krvi, ponovo je došlo do povečanog broja trombocita i odmah sam ih prestala uzimati (sa Estalom sam nakon 2mj vidjela promjne na licu koje su išle na bolje).
U 11. mjesecu prošle godine, nisam koristila nikakve pilule i od strane dermatologa bio mi je prepisan antibiotik Doksiciklin, koji sam trošila 3mj. Lice se nešto malo poboljšalo, ali ništa značajno (cijelo to vrijeme mjesečnicu nisam dobila). Mjesečnicu bi bez pilula dobivala svaka 3-4 mjeseca.
Na sve navedeno, molila bih vas Vaše mišljenje ili neku preporuku!
Hvala, Lp

Ivo Balenović, dr. med.

30.05.2017. 15:20

Poštovana, nastavite s tabletama do pregleda, moguće da će se stanje popraviti. U dogovoru s liječnikom pokušajte terapiju s Diane 35 koje imaju antiandrogeno djelovanje i tako povoljno djeluju na akne. Za liječenje akni Diane se smiju koristiti tek kad se lokalno liječenje i liječenje antibioticima pokažu neuspješnim.

power80

04.06.2018. 16:06

Poštovani,
pijem navedene tablete već nekoliko godina. U trećem tjednu pijenja tableta imala sam nezaštićen odnos (oko 17 h). Pilulu sam trebala popiti u 20 h, ali sam zaboravila i popila sam idući dan u 15 h 2 tablete odjednom. Nakon toga sam nastavila redovno piti. Prema uputama, budući da mi je ostalo 4 tablete do kraja, sada trebam nastaviti sa novim blisterom. Vidjela sam da ste negdje napisali da učinak tableta popušta nakon 12 sati što bi mene onda dovelo u situaciju da sada sumnjam na trudnoću. Znači odnos sam imala nekih 20 sati nakon zadnje popijene tablete. Postoji li šansa za trudnoću? hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

04.06.2018. 18:35

Poštovana, šansa za trudnoću je samo teorija. Ovulacija je vrlo sofisticiran i složen proces uzajamnog hormonskog djelovanja i teško da će doći do nje nakon samo par sati kašnjenja s uzimanjem tablete.