Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mali problemčić nakon korištenja yasmin pilula


Autor Poruka

maddy

14.10.2008. 22:50

Molim Vas recite mi i što mi je činiti...pila sam yasmin pilule puna tri mjeseca, i na četvrtoj kutijici sam prestala na sredini (otalo mi je za popiti još 11 tabletica); prekinula sam naglo u dogovoru s ginekologinjom, jer nisam imala više kondicije kao prije i teško sam disala, imala sam kratki dah. nakon prestanka s popijenih 10 tabletica, nakon 4 dana nastupilo mi je krvarenjei sve ne normalno, kao prava menstruacija, trajalo mi je 5 dana kao i uvijek.
nakon svega ovog što sam Vam napisala, muči me što koristiti kao kontracepciju nakon yasmina, naime, imala sam odnose s dečkom 8. dan nakon početka krvarenja, naime, 6.10. sam prokrvarila nakon naglog prestanka uzimanja yasmina, i 13.10. sam imala odnose s dečkom, koristili smo prezervativ...no mene je panično strah trudnoće pa Vas molim za raztumijevanje i molim Vas savjet, što da koristim uz prezervativ kao kontracepciju? znam da ništa nije 100% sigurno, ali molim Vas savjetujte me, jer je moja ginekologinja trenutno odsutna.
hvala Vam unaprijed...pozdrav veliki... happy

Miro Šimun Alebić, dr. med.

28.11.2008. 10:10

Poštovana,
pravilno korišten, kondom je vrlo učinkovito kontracepcijsko sredstvo. Učinkovitost mu se može dodatno poboljšati korištenjem spermicidnih krema.