Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstruacija i pretilost


Autor Poruka

baraba31

28.07.2018. 03:45

Poštovani,

Znaci zdnjih nekoliko mjeseci imam produzenu menstruaciju ali nije da je bila preobilna. Pod produzena mislim 10 ak dana.

Ali sad ovaj mjesec vec 20 dana imam neku sukrvicu...tj...prvih 5 dana je bio iscjedak i malo krvi onda mi se cini da je bila normalna menstruacija i onda se smirilo i kao da ce zvrsit..vec je izgledalo tako i onda zadnjih nekoliko dana mi tu i tamo na ulosku malo krvi i tu i tamo neki krvavi ljepljivi iscjedak ali maleni i nelagoda u predjelu jajnika...nemogu nazvati to ni bol.

Narucena sam kod ginekologa ali naravno ima do toga jer su liste cekanja duge.

Inace imam previse kila(oduvijek) jedino sam u zadnjih godinu dana dobila jos na kilazi ali zadnjih par mjeseci stoji...imam 32 god i nisam radjala i imam zasticene spolne odnose.

Zanima me da li to moze biti posljedica debljine ili nesto drugo...cisto da znam jer dok dodjem kod ginekologice cu si paniku napravit

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

28.07.2018. 11:25

Poštovana, prekomjerna tjelesna težina često ide uz policistične jajnike. Kod policističnih jajnika dolazi do hormonske neravnoteže i posljedično poremetnje u menstruacijskom ciklusu. Obzirom na ono što ste naveli savjetovao bih da učinite kompletnu hormonsku obradu. Bitan korak u liječenju policističnih jajnika (a i drugih hormonskih poremećaja) je redukcija tjelesne težine.

baraba31

13.08.2018. 11:35

Bila sam kod ginekologa...jajnici i sve uredno jedino zadebljanje maternic 11m...dobila sam duphaston 3 teblete na dan 14 dana.

10 dana nije bilo nikakve promjene i dalje je bilo neko blesavo krvarenje...imam jos znaci 4 dana tableta...i sad su mi poceli neki odvratni veliki ugrusci ispadat i do dosta veliki i koda da jace krvarim...e sad mene zanima da li je to posljedica tableta pa su ti ugrusci (ne znam kako to drugcije nazvat) ajmo rec "prirodna kiretraza"...ginekolog mi na godisnjem pa tek za 5 dana sam kod njega...sad pitam da vidim dal da se zabrinemni idem naci ranije pomoc ili cu prezivit happy
Hvala puno

Ginekolog mi na godisnjem pa ne znam

Ivo Balenović, dr. med.

13.08.2018. 16:10

Poštovana, nema razloga za brigu. To krvarenje je posljedica tableta. Obzirom na debljinu endometrija za očekivati je nešto jače krvarenje.