Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Misljenje!


Autor Poruka

Ivana2611

16.11.2015. 23:10

Postovani,trebala bih vase misljenje!
Na nalazu od ultrazvuka abdomena je napomena da je lijevo od uterusa okrugla,hipoehogena formacija oko 50mm. Menstruacije mi jos nisu redovite,no cesto imam velike bolove na podrucju jajnika. Zadnja menstruacija je trebala biti 5.11.,no jos ju sada nisam dobila. Misljenje ljecnika koji je radio ultrazvuk abdomena te zamjetio tu formaciju je da odem na gin.pregled da se to detaljnije vidi o cemu je rijec,no i da postoji mogucnost da cu biti rektalno pregledana. Molim vase misljenje.. Da li bi trebala pricekati pa mozda ipak dobijem menstruaciju i mozda je to ta tekucina ili da cim prije odem na pregled?

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.11.2015. 17:05

Vjerovatno se radi o vodenoj cisti na jajniku. Ako ste spolno aktivna napravite test na trudnoću. Ako niste aktivna pričekajte nastu penstruacije pa se javite na kontrolni UZV.

Azo

19.11.2015. 17:40

Prošli ciklus mi se je pojavio ugrušak dali to može biti opasno. Prilično često me prate iscjedci bez mirisa ali žućkaste boje..također su prisutni i smeđkasti iscjedci, te nemogu kontrolirati menstruacije jer se men ga pojavi neočekivano..bolova nemam samo rijetki kratki zigovi u predjelu stomaka. Papu sam vadila prije godinu bio je uredan.. Na osnovu ovih simptoma imam li razlog za zabrinutost..

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.11.2015. 19:05

Odgovorio sam vam.