Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moguća trudnoća?


Autor Poruka

asteroidb512

03.03.2015. 17:25

Poštovani doktore, imam 24 godine, redovne menstruacije na 28 dana. U dugoj vezi sam sa dečkom koji ima 27 godina. Uzimajući u obzir to da je on dugo koristio psihoaktivne supstance i alkohol, a i ja sam od onih što vole više da popiju, zanima me koliko to utiče na plodnost i da li smanjuje rizik od neželjenog žačeća iako je ejakulirao u mene u mojim plodnim danima? Poslednju menstruaciju sam imala 13.2. a nezaštićeni odnos se desio 1.3. Veče pre toga smo oboje bili u alkoholisanom stanju, i za godinu dana dešavalo se nekoliko puta da je ejakulirao u mene, ali mi nisu bili plodni dani i srećom nije došlo do trudnoće. Kolike su sada šanse za to, i da li mi preporučujete da popijem pilulu za dan posle, za koju sam čitala da se može popiti u roku od 72 sata, a večeras se navršava 48 sati? Hvala vam veliko. Pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.03.2015. 21:15

Uzmite pilulu za dan poslije. Psihoaktivne tvari, opijati i alkohol svakako utječu na spermiogram i žensku plodnost dugotrajno primjenom.