Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogucnost trudnoce u cetrdesetoj


Autor Poruka

Tara40

25.09.2015. 11:40

Postovani,
Majka sam troje djece, dakle u cetrdesetoj godini sam i u drugom braku. Zelim jos jedno dijete i bila sam ove godine trudna, na pocetku je bilo sve u redu ali u 5. Tjednu sam lagano krvarila i dobila utrogestane, ha tjedan dana na kontroli dakle u 6. Tjednu culi su se otkucaji srca. Narucena sam bila na iducu kontrolu za tri tjedna. Na toj kontroli vise nije bilo ploda , poslana sam na kiretazu, 10.06.2015. i receno mi je da dva mjeseca napravimo pauzu do pokisaja slijedece trudnoce. Nakon toga ciklusi su mi uredni, 28 dana. Na uzv nakon prve menstruacije iza kiretaze sve je uredu i taman je nasrupila ovulacija. Naime zanima me da li u ovim godinama bez obzira na uredne cikluse i ovulacije mogu ostati trudna bez problema ili to moze potrajati? Citala sam puno da nakon 35. Godine naglo opada plodnost, o mogucim rizicima u trusnoci itd. Prosli mjesec sam se nadala trudnoci, a nadam se i ovaj. Menstruaciju trebam dobiti 29.09. I bojim se da cu i dobiti iako smo imali aktivne odnose nakon prosle menstruaacije. Doduse, bolne su mi grudi, imam lagani pritisak u donjem dijelu trbuha, povremene glavobolje i vise ne znam os silne zelje da li je to pms ili na moju srecu trudnicki simptomi. Nakon cetiri trudnoce od toga tri uredno iznesene u terminu ja vise nista ne znam. Test sam kupila, 4 dana je do menstruacije, a ja ne mogu cekati, najradije bi ga naprsvila . Da li je moguce da s lakocom u ovim godinama zatrudnim ponovno ili treba puno vremena ? Da napomenem, sve je bilo uredno od pape, krvi, maternice, jajnika.. Puno toga me zanima, da li da napravim test tri dana ranije ili da Pricekam ako kasni? Moram li mjesecima pokusavati s trudnocom s obzirom na moje godine?

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.09.2015. 11:55

Možete ostati trudna svakako što ste i dokazali.

dina2909

26.09.2015. 20:45

Poštovani,
Imam 40 god., na početku godine sam imala biokemijsku trudnoću. Rađeni svi nalazi i brisevi bili u redu, markeri u redu, spolni hormoni u redu jedino je bio povišen tsh 2,61 i fsh 14,5, a jedino je amh 2,6. U kolovozu opet bila biokemijska trudnoća. Sada sam imala zakazan IFV, sada je nalaz tsh u redu 1,71, a fsh je bio 6,6. Dobivala sam drugi i treći dan ciklusa tri gonala, a nakon toga dva gonala. Na ultrazvuku bilo sve u redu 8 dan ciklusa folikule na lijevom jajniku 18,19,18, a na desnom jajniku 14,13,14. još veli dr. da je sve super i da baš sve prekrasno napreduje,deveti dan ciklusa bili svi i još narasli. dobila u četvrtak na večer štopericu i danas bila na punkciji. nakon punkcije biologinja mi je rekla da su izvađene tri folikule ali da ni jedna nije bila jajašce da su svi otišli u ciste i da nisu za oplodnju.Molim vas mišljenje dali je to normalna pojava, dali je to ovaj mjesec ili će i dalje biti ovulacije. Svaki savjet mi je dobro došao jer mi dr. danas nije bilo tamo da mi objasni situaciju.
Puno hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.09.2015. 13:05

To nema veze za dalje.Nastavite s nastojanjima da ostvarite trudnoću. Svakako pokušavajte i spontano ostvariti trudnoću.

dina2909

28.09.2015. 10:25

Puno Vam hvala na odgovoru, malo ste mi smirili osjećaje sada. evo pričala i sa dr. pa kaže da mogu već sljedeći ciklus doći da prati ovulaciju i da probamo prirodnim putem.

Hvala još jednom

Tara40

28.09.2015. 18:30

Zahvaljujem na odgovoru, moj testic pokazao plusic.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.09.2015. 20:55

Molim.

Tara40

03.10.2015. 13:25

Poštovani
Nakon dva pozitivna testa na trudnocu imala sam ambulantni zahvat na vratu (nekakav potkožni prist koji se lagano upalio), primila sam nekakvu anesteziju za koju su rekli da ne šteti u trudnoći, dakle napomenula sam kirurgu da sam radila testove na trudnoću i da su pozitivni. Sinoć nakon odnosa pojavili su se tragovi krvi skroz malo, danas od jutra lagano krvarim , nemam ni bolove ni grčeve. Znaci li to da je moguće da trudnoća propada? trebam li se javiti ginekologu? U utorak bi trebala na prvi pregled. Mislim da je kasno da bi to bilo implantacijsko krvarenje posto sam po mojoj računici 4+3 tj. U prethodnoj neuspjeloj trudnoći sam isto tako počela lagano krvariti u 5+4 tj. Nakon utrogestana je prestalo ali i ploda nije bilo u 11. tj. Subota je, da li da idem na ginekologiju ili da pričekam da vidim hoće li krvarenje biti obilnije ili prestati? Molim brzi odgovor, hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.10.2015. 21:05

Javite se ne na pregled čim prije.

pingvin

09.10.2015. 16:35

Poštovanje,

Imam 44 godine i 4 poroda .Zadnji je bio u 38 godini . Ciklusi su redovni . U kolovozu smo imali odnose za vrijeme plodnih dana , slijedeći ciklus je stigao u terminu ali u manjem obimu . Ovaj zadnji ciklus mi kasni 11 dana.Odradila sam test i negativan je . Učestalo mokrim , prsa su bolna i uvećana . Postoji li mogućnost da sam ušla menopauzu ili je u pitanju nešto drugo zbog čega bi se trebala što prije javiti svom ginekologu ?

Zahvaljujem na odgovoru .

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.10.2015. 22:30

To ne znam. Vjeovatno idete prema klimakteriju. Sugeriram pregled ako uskoro ne nastupi menstruacija.