Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogućnost za trudnoću poslije abortusa


Autor Poruka

Vanessa13

28.04.2016. 20:00

Poštovani,
Posto nikad nisam bila kod ginekologa, osim sada kad sam ostala trudna, zanima me koje posljedice moze abortus ostaviti. Naime, vjerenik i ja smo zeljeli bebu i jednu noc nismo se cuvali, ja sam tad ostala trudna. U međuvremenu je došlo do nekih problema, nebitno i ja sam odlucila da abortiram. Po racunanju ginekologa, abortus mi je obavljen u 10 sedmici. (Naime oni racunaju od prvog dana zadnje menstruacije) Abortus je obavljen pomocu vakuum aspiratora. Apsolutno nisam imala nikakvih problema, međutim danas odem na kontrolu, ginekolog mi jaze da mi je ostala krv uz maternicu ili sta li vec, i da trebam nastaviti piti kapi jos 4 dana dok se to dobro ne ocisti (ukoliko se ne ocisti, kao trebali bi raditi jos jednu intervenciju) i da dođem poslije 7dana. Jako sam sad uplasena, da li ta zaostala krv mi moze praviti problem , da li moze doci do nekih komplikacija i KOLIKO JE ZAPRAVO MOGUĆNOST DA NE OSTANEM VISE TRUDNA POSLIJE PRVOG ABORTUSA. Naime rece mi i da imam zavaljenu maternicu prema dolje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.04.2016. 20:35

Ne trebate brinuti. Ako je zahvat napravila stručna osoba uz pravila asepse neće doći do komplikacija danas sutra i normano ćete biti trudna.