Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moj peti kralježak


Autor Poruka

cicvaratarana

17.03.2012. 21:15

Poštovani,
imam 30 godina i u trećem sam mjesecu trudnoće. Težina normalna, sve je u redu, nemam nekih poteškoća osim strašnih bolova u donjem dijelu kralježnice. Prije 15 godina slomila sam peti kralježak. Još tada me je liječnik na Rebru upozorio da bih zbog toga mogla imati poteškoća u trudnoći i prilikom poroda. Bolovi su svakodnevni i cjelodnevni. Trenutno koristim kosmodisk pa mi to malo olakšava kretanje i sjedanje. Moja ginekologinja je rekla da se pomirim s tim da će to boljeti... (?) Zanima me kakve to posljedice donosi kasnije, da li je to indikacija za carski rez, kako si mogu pomoći i da li postoje šanse da to prestane ili će trajati i poslije? Tek sam u trećem mjesecu trudnoće i bojim se što donosi ostalih šest i vrijeme nakon poroda.
Hvala, Tara

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.03.2012. 14:10

Poštovana, mislim da bi za svoje tegobe bilo uputnije konzultirati ortopeda ili fizijatra.
Što se tiče poroda, ako je zdjelica siužena na ulaznom dijelu svakako da u obzir dolazi carski rez. Ipak mislim da kod prijeloma petog lumbalnog kralješka ne dolazi do "narušavanja" porođajnog kanala te vjerujem da ćete ići u normalan vaginali porod.