Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalaz papa testa


Autor Poruka

Ragazza123

02.05.2016. 18:00

Postovani, otisla sam kod ginekologa prvi put i nalaz mi je glasio ovako "nalaz papa testa ukazuje na prisutnost upale uz jače namnožene gljivice i miješanu floru za što savjetujem da se provede liječenje sa Macmiror vag., po 1 navečer kroz 12 dana, pa iza njih odmah dalje nastaviti sa Rojazol vag., po 1 navečer kroz 7 dana. Za konac terapije uzmite si ili Linex ili Lactogyn vag. za oporavak pH rodnice. Isto tako želim naglasiti da je citolog na papa testu naznačio orožnjenja na stanicama u vidu parakeratoze, diskeratoze i hiperkeratoze zbog čega bi bilo dobro učiniti tipizaciju HPV-a." Napravla sam cijelu terapiju, al jos uvijek imam bijeli sirasti iscjedak i muci me svrab, mazala sam canesten kremom, al mi bude samo malo bolje. Ne muci me cijelo vrijeme nego ugl navecer ili ujutro kada se probudim, takoder sam primjetila naborane stidne usne, sad ne znam jel mi se to iziritiralo od cesanja ili neceg drugog. U svakom slucaju jako me zabrinulo ovo zadnje s hpvom, moja ginekologica kaze da se ne trebam brinut i da ne mora odmah znacit da ga imam, spavala sam samo sa svojim deckom, njega sam isto poslala na bris, ali zbog posla je u drugoj drzavi i napravit ce sredinom 5 mj kada stigne natrag u hrv. Ja sam htjela odmah napravit tu tipizaciju al mi je ginekologica rekla da pricekamo njega i da vidimo njegov nalaz jer ako nema on nemam ni ja. Ja sam jako zabrinuta zbog cijele situacije, sta ce tice svraba i iscjedka i naboranih usana jel to sigurno od kandide il moze bit neka naznaka hpva (znam glupo pitanje al me uzasno strah), I sto se tice candide da nastavim sa canestenom kremom il? i trudim se unosit sto manje secera i ugljihohidrata i pit vise jogurta jer sam cula da moze biti i od toga. Ugl to vec traje mjesec, dva i ne mogu više cekat njegov nalaz trebam cut neko drugo jos strucno misljenje il cu poludit. oprostite na dugom tekstu i zahvaljujem unaprijed na odg, punoo hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.05.2016. 22:45

Koristite Canesten kremu izvana i linex lady u rodnicu dalje.
Svakako bi bilo dobro napraviti HPV genotipizaciju.

sb34

20.05.2016. 22:30

Postovanje, novi nalaz papa testa mi je potpuno uredan, kao i prije 16 mj kad sam imala par vanjskih kondiloma. Oni su uklonjeni, vracali se nisu. Od onda pijem beta glukan i folnu kiselinu, odnosi s kondomom, jer nikako ne zelim da se vrate. Najvise me brine mogucnost da ce se pojaviti u rodnici. Zanima me slijedece:
- vidi li dr odmah prilikom uzimanja uzorka za papa test, ako postoje, kondilomi u rodnici?
- kolika je mogucnost da se pojave unutra, ako ih nema vani? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.05.2016. 18:50

Vide se kod uzimanja papa testa u rodnici i golim okom.
Mala je šansa da ih dobijete u rodnici a da se ne pojave na vanjskom spolovilu.
Ako su adekvatno uklonjeni i nisu se vratili, mislim da se ne trebate previše brinuti.

sb34

21.05.2016. 22:00

U redu. Bila sa na pregledu prije 4 mj, imala sam upalu u rodnici; te prije 2 mj kad smo radili papa test. Onda i ja mislim da bi dr vidjela postojanje kondiloma, ako isti postoje?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.05.2016. 22:45

Ne brinite. LP.