Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nastavak terapije


Autor Poruka

Lojpurusa

29.01.2013. 10:50

Postovani Dr
Ja sam negde Bogu hvala oko 18 Ned.trudnoce dosad sam pila magnezicard 10 dva puta na dan i utrogestan 3 puta na dan zbog onog mog henatoma tu terapiju su mi dali dok sam bila u bolnici kad sam prokrvarila.E sad hematom se kod mene pre nekih dve nedelje smanjio za nekih 1 cm a imala sam ga poprilicno.Meni se i dan danas sto ja¨kazem hematom ljusti tj.putem sukrvice nekad manje,nekad vise nekad stane.Oni koji su mi dali terapiju su rekli da nastavim dalje sa tim dodali su mi jos vitamine mama-vit
jednom na dan ali moja Dr mi nije htela prepisati vise utrogestan govoreci da od 14 ned.nebih vise smela da ih pijem.Verujte da sam jako uznemirena jer neznam kome vise da verujem.Od samog pocetka sam koristila utrogestan 100 mg dok sam imala braonkaste iscedke i pomogli su mi a sad verujem i tabletama vise jer kako kazu trebala bih piti sve dok postoji krvarenje.Molim vas pomozite mi sa savetom neznam sta mi valja ciniti.Ako ih nebudem pila posto mi Dr nije prepisala nadam se da nece skoditi bebi?Sta ako bude vise takvog krvarenja bez utrogestana sta da radim?Hematom je velicine 55mm sa 12 mm mislim da se smanjio jos u medjuvremenu i nesmeta bebi po nalazima nalazi se ispod same posteljice.
S postovanjem vam se zahvaljujem na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.01.2013. 16:35

Poštovana, mislim da bi s obzirom na hematom trebali nastaviti sa Utrogestanom. Ja sam više pristaša ovog, premda je mišljenje vaše doktorice isto pravilno.

Lojpurusa

29.01.2013. 18:25

Postovani Dr ja vam se zahvaljujem na brzom odgovoru u brigi sam i zaboravila oprostite.Interesuje me da li smem da setam i koliko vremenski mirovanje mi nisu bas preporucili vec setnju a ja to do sada nisam bas puno praktikovala nego onako po kuci sto se moze?Na veliku srecu moram reci da sam uspela Utrogestan da dobijem od onih koji su mi i rekli da nastavim tj.tima u bolnici.Znaci da pijem dok hematom skroz nestane?Unapred hvala jos jednom psihicki ste mi puno pomogli sad mi je mnogo lakse.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.01.2013. 19:00

Molim.

Lojpurusa

30.01.2013. 10:45

Postovani DR
Verujte nisam se mogla smiriti dok nisam nabavila lekove i to jedva.Znam da je to sve nekako cudno ali sam morala malo na velki zahtev na svoju odgovornost a moj suprug samo sto nije napravio i teatar.Ipak sam vas shvatila od prvih postova mog hematoma da moram mirovati tako i cinim.Jos jednom vam se zahvaljjujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.01.2013. 10:50

Molim.