Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nateknuti klitoris


Autor Poruka

oskarw

24.08.2011. 10:45

Poštovani,nocas smo suprug i ja vodili ljubav i stimulirao me rukom i jezikom i naravno na kraju je uslijedo samo seksualni čin,no međutim na kraju svega toga dio oko klitorisa mi je natekao samo jedna i to desna strana.hladila sam to hladnom vodom u nadi da ce mi se povuci no međutim nije.sta da radim?kod mokrenja me pecka to natečeno područje pa me zanima sta da napravim?
hvala vam unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.08.2011. 16:25

Poštovana, pokušajte u apoteci kupiti bornu kiselinu i svakih par sati staviti oblog od iste na vanjsko spolovilo. Nakon par dana savjetujem antimikotsku kremu (npr. Canesten)

Lavy

26.08.2011. 18:20

Poštovani,

imam 23 godine i zadnjih tjedan dana imam problema s otečenim klitorisom. Prva 3 dana je bila lagana bol i na oko jedva primjetno otečenje. Onda sam imala odnos i tada je jako oteklo i pocrvenjelo, te se sutradan malo smanjilo. Nakon toga se iz dana u dan opet povećava i sve više boli, također nekad i gricka. Ima oblik i veličinu lješnjaka. Jučer sam bila kod ginekologa koji nije točno znao što je to, ali kaže da nije žlijezda. Prepisao mi je Klavocin (2 dnevno 10 dana), Plymicol vag i Rivanol koji stavljam prije spavanja. Kaže ako se ne počne smanjivati, u naredna 3-4 dana, da mu se javim. Evo već danas vidim pomak samo na gore. Znate li vi što bi to moglo biti i od čega, te kako bi se moglo liječiti? Brine me sve više.

Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2011. 20:45

Poštovana, mislim da je terapija ispravna. Vjerovatno se radi o infekciji vanjskog spolovila. Savjet Vam je isti kao i Vašeg ginekologa.

majce26

23.03.2014. 14:15

Poštovani,pre dva dana smo momak i ja vodili ljubav i stimulirao me rukom i jezikom i naravno na kraju je uslijedo samo seksualni čin,no međutim na kraju svega toga juce me je klitoris poceo uzasno boliti,sve mi smeta i donji ves,i kada hodam... U apoteci su mi dali neki intim gel na bayi nevena,hajducke trave propolisa i bude mi kao malo lakse ali i dalje je bol pristuna. Sta da radim? kod mokrenja me pecka uzasno..
hvala vam unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.03.2014. 18:45

Probajte vanjsko spolovilo i ulaz rodnice, te izlaz mokraćne cijevi namazati canesten kremom nekoliko puta na dan.
Vjerujem da će vam ublažiti smetnje.

majce26

23.03.2014. 22:15

Poslusala sam vas,namazala sam canesten kremom sve sto ste mi rekli ali me je pocelo uzasno boliti,i peci od nje,sada kao malo manje alii imam stalni nagon za mokrenjem sada..da li je to normalna reakcija na kremu ili?

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.03.2014. 09:45

Vjerovatno. Probajte uzimati npr. Urosal lady ili uroantiseptike ili se javite liječniku opće medicine za terapiju upale mjehura.

ladyM

09.05.2014. 10:55

Postovani, danas nakon masturbacije mi je klitoris ostao natecen. Ne boli me nista, nemam nikakve druge simptome.
Napomenucu da sam pre malo vise od mesec dana imala malo grublji odnos pa se u predelu leve usne stvorio hematom koji je (verovatno) prosao, treba tek da idem na kontrolu kod lekara. On mi je savetovao da drzim tople obloge, mazem Solcoseryl gel i da pijem Chymoral tablete. Kada je to sve proslo, do kontrole mazem samo Solcoseryl gel. Medjutim, u predelu izmedju klitorisa i leve usne, blize klitorisu, osetim kao vertikalno postavljene sitne kvrzice, njih tri ili cetiri, a nemam nikakav bol niti bilo koje druge simptome.
Sada sam namazala taj gel na otecen klitoris u nadi da ce pomoci. Da li ovaj sadasnji otok ima veze s tim kvrzicama i sta da radim?
Hvala unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.05.2014. 17:05

Mažite s navedenim gelom ili u apoteci uzmite bornu vodu i stavljajte obloge od iste više puta dnevno.